aries-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Alasdair Nottingham <...@apache.org>
Subject Re: Problem building aries
Date Mon, 17 Oct 2011 09:49:32 GMT
Hi,

Currently I can't build the eba-maven-plugin (I have a fresh unbuild svn
checkout). The pom has the following:

    <parent>
        <groupId>org.apache.aries</groupId>
        <artifactId>java5-parent</artifactId>
        <version>0.5-SNAPSHOT</version>

<relativePath>../parent/default-parent/java5-parent/pom.xml</relativePath>
    </parent>

This fails because the parent pom at the provided location is 0.5 not
0.5-SNAPSHOT. It builds if I change the version to be 0.5. I tried setting
the relativePath to be <relativePath/> as is the case for a lot of our poms
but this doesn't change anything.

So is the right thing for me to do here to update the eba-maven-plugin to
reference the parent of 0.5?

Thanks
Alasdair


On 17 October 2011 05:23, Jeremy Hughes <hughesj@apache.org> wrote:

> On 17 October 2011 00:38, Alasdair Nottingham <not@apache.org> wrote:
> > I think I sort of know what the problem is. The parent poms are currently
> > versioned at 0.5 in trunk and all the other projects reference it as
> > 0.5-SNAPSHOT. I assume this relates to the release work going on, but is
> > there any chance this can be fixed?
>
> I thought I had deployed parent 0.5-SNAPSHOT before staging its
> release. Sorry, doesn't look like I could have done that. I just
> deployed a parent 0.5 at r1177640. Hopefully that should work for you.
>
> >
> > Thanks
> > Alasdair
> >
> > On 16 October 2011 19:25, Alasdair Nottingham <not@apache.org> wrote:
> >
> >> I'm still not having any luck. I've removed my local m2 repo, rebuild
> >> parent and I'm still getting this problem. I guess I could try to do
> another
> >> checkout.
> >>
> >> Alasdair
> >>
> >>
> >> On 14 October 2011 16:23, John W Ross <jwross@us.ibm.com> wrote:
> >>
> >>> I suddenly started hitting a similar issue a few moments ago, although
> I
> >>> did not do an svn update prior to its appearance.
> >>>
> >>> [ERROR]
> >>> Failed to execute goal on project org.apache.aries.subsystem.core:
> >>> Could not resolve dependencies for project
> >>>
> >>>
> org.apache.aries.subsystem:org.apache.aries.subsystem.core:bundle:0.1-SNAPSHOT:
> >>>
> >>> Failed to collect dependencies for [
> >>>
> >>>
> org.apache.aries.subsystem:org.apache.aries.subsystem.api:jar:0.1-SNAPSHOT
> >>> (compile),
> >>>        org.apache.aries:org.apache.aries.util:jar:0.4-SNAPSHOT
> (compile),
> >>>
> >>>
> >>>
> >>>
> org.apache.aries.application:org.apache.aries.application.api:jar:0.3.1-SNAPSHOT
> >>> (compile),
> >>>
> >>>
> >>>
> org.apache.aries.application:org.apache.aries.application.utils:jar:0.3.1-SNAPSHOT
> >>> (compile),
> >>>        org.eclipse:osgi:jar:3.8.0-SNAPSHOT (provided),
> >>>        org.eclipse.equinox:coordinator:jar:1.0.0.v20110314 (compile),
> >>>        org.eclipse.equinox:region:jar:1.0.0.v20110506 (compile),
> >>>        org.apache.felix:org.apache.felix.utils:jar:1.1.0 (compile),
> >>>        org.apache.felix:org.apache.felix.bundlerepository:jar:1.6.4
> >>> (compile),
> >>>
> >>>
> >>>
> org.apache.aries.testsupport:org.apache.aries.testsupport.unit:jar:0.4-SNAPSHOT
> >>> (test),
> >>>        org.slf4j:slf4j-simple:jar:1.5.11 (test),
> >>>        org.slf4j:slf4j-api:jar:1.5.11 (compile),
> >>>        junit:junit:jar:4.8.1 (test)]:
> >>> Failed to read artifact descriptor for
> >>>
> >>>
> org.apache.aries.testsupport:org.apache.aries.testsupport.unit:jar:0.4-SNAPSHOT:
> >>>
> >>> Failure to find org.apache.aries:java5-parent:pom:0.5 in
> >>> http://repo1.maven.org/maven2 was cached in the local repository,
> >>> resolution will not be reattempted until the update interval of central
> >>> has elapsed or updates are forced -> [Help 1]
> >>>
> >>> The key was apparently "Failure to find
> >>> org.apache.aries:java5-parent:pom:0.5". I noticed I did not have a pom
> >>> file within my local m2 repo under org/apache/aries/java5-parent/0.5. I
> >>> did an svn update followed by an mvn clean install within the
> aries/parent
> >>> directory, which produced the absent pom file. I am now able to
> >>> successfully execute the goal that was previously failing.
> >>>
> >>> ~ John
> >>>
> >>> >
> >>> > Subject
> >>> >
> >>> > Problem building aries
> >>> >
> >>> > Hi,
> >>> >
> >>> > I've just done an svn up and nothing will build. I get the following
> >>> > exception:
> >>> >
> >>> > [INFO] Scanning for projects...
> >>> > [ERROR] The build could not read 4 projects -> [Help 1]
> >>> > [ERROR]
> >>> > [ERROR]   The project
> >>> >
> >>>
> >>>
> org.apache.aries.application:org.apache.aries.application.api:0.3.1-SNAPSHOT
> >>> > (/Users/nottinga/Documents/apache/aries/trunk/application/
> >>> > application-api/pom.xml)
> >>> > has 1 error
> >>> > [ERROR]     Non-resolvable parent POM: Could not find artifact
> >>> > org.apache.aries:java5-parent:pom:0.5-SNAPSHOT and
> 'parent.relativePath'
> >>> > points at wrong local POM @ line 21, column 13 -> [Help 2]
> >>> > [ERROR]
> >>> > [ERROR]   The project
> >>> >
> >>>
> >>>
> org.apache.aries.application:org.apache.aries.application.utils:0.3.1-SNAPSHOT
> >>> > (/Users/nottinga/Documents/apache/aries/trunk/application/
> >>> > application-utils/pom.xml)
> >>> > has 1 error
> >>> > [ERROR]     Non-resolvable parent POM: Could not find artifact
> >>> > org.apache.aries:java5-parent:pom:0.5-SNAPSHOT and
> 'parent.relativePath'
> >>> > points at no local POM @ line 21, column 13 -> [Help 2]
> >>> > [ERROR]
> >>> > [ERROR]   The project
> >>> > org.apache.aries.application:org.apache.aries.application.modeller:
> >>> > 0.3.1-SNAPSHOT
> >>> > (/Users/nottinga/Documents/apache/aries/trunk/application/
> >>> > application-modeller/pom.xml)
> >>> > has 1 error
> >>> > [ERROR]     Non-resolvable parent POM: Could not find artifact
> >>> > org.apache.aries:java5-parent:pom:0.5-SNAPSHOT and
> 'parent.relativePath'
> >>> > points at no local POM @ line 21, column 13 -> [Help 2]
> >>> > [ERROR]
> >>> > [ERROR]   The project
> >>> >
> >>>
> >>>
> org.apache.aries.application:application-modeller-standalone:0.3.1-SNAPSHOT
> >>> > (/Users/nottinga/Documents/apache/aries/trunk/application/
> >>> > application-modeller-standalone/pom.xml)
> >>> > has 1 error
> >>> > [ERROR]     Non-resolvable parent POM: Could not find artifact
> >>> > org.apache.aries:java5-parent:pom:0.5-SNAPSHOT and
> 'parent.relativePath'
> >>> > points at no local POM @ line 21, column 13 -> [Help 2]
> >>> > [ERROR]
> >>> > [ERROR] To see the full stack trace of the errors, re-run Maven with
> the
> >>> -e
> >>> > switch.
> >>> > [ERROR] Re-run Maven using the -X switch to enable full debug
> logging.
> >>> > [ERROR]
> >>> > [ERROR] For more information about the errors and possible solutions,
> >>> please
> >>> > read the following articles:
> >>> > [ERROR] [Help 1]
> >>> >
> >>>
> http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/ProjectBuildingException
> >>> > [ERROR] [Help 2]
> >>> >
> >>>
> >>>
> http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/UnresolvableModelException
> >>>
> >>> >
> >>> > does anyone know what the problem might be?
> >>> >
> >>> > maven -version shows this:
> >>> >
> >>> > Apache Maven 3.0.3 (r1075438; 2011-02-28 17:31:09+0000)
> >>> > Maven home: /usr/share/maven
> >>> > Java version: 1.6.0_26, vendor: Apple Inc.
> >>> > Java home:
> >>> /System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Home
> >>> > Default locale: en_US, platform encoding: MacRoman
> >>> > OS name: "mac os x", version: "10.7.2", arch: "x86_64", family: "mac"
> >>> >
> >>> > --
> >>> > Alasdair Nottingham
> >>> > not@apache.org
> >>>
> >>>
> >>
> >>
> >> --
> >> Alasdair Nottingham
> >> not@apache.org
> >>
> >
> >
> >
> > --
> > Alasdair Nottingham
> > not@apache.org
> >
>



-- 
Alasdair Nottingham
not@apache.org

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message