axis-java-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Vish Shah (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] Created: (AXIS2-4648) HTTPS Only Transport does not work
Date Sun, 07 Mar 2010 09:32:27 GMT
HTTPS Only Transport does not work
----------------------------------

                 Key: AXIS2-4648
                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/AXIS2-4648
             Project: Axis2
          Issue Type: Bug
          Components: transports
    Affects Versions: 1.5.1
         Environment: Solaris, apache tomcat 6.0.24 
            Reporter: Vish Shah
            Priority: Critical


Hi,

It seems HTTPS only transport does not work with 2.1.5.1. The following code executes and
expects the HTTP transport definition in Axis2.xml file.
 
TransportOutDescription transportOut = msgContext.getConfigurationContext().
                    getAxisConfiguration().getTransportOut(Constants.TRANSPORT_HTTP);
  

Steps to reproduce 

1. only keep https definition in axis2.xml and remove http definition.
2. run any axis2 service. Result would be a Null pointer exception


In my Axis2.xml configuration, i removed the HTTP (<transportSender name="http") transport
sender and am only having the "https" transport sender . I see that the request comes in fine
into the service, however i get a NullPointer at the time the response is to be sent..Why
is that?  What if i just want to use HTTPS ?

java.lang.NullPointerException
        at org.apache.axis2.transport.http.CommonsHTTPTransportSender.invoke(CommonsHTTPTransportSender.java:170)
        at org.apache.axis2.engine.AxisEngine.send(AxisEngine.java:435)
        at org.apache.axis2.receivers.AbstractInOutMessageReceiver.invokeBusinessLogic(AbstractInOutMessageReceiver.java:43)
        at org.apache.axis2.receivers.AbstractMessageReceiver.receive(AbstractMessageReceiver.java:114)
        at org.apache.axis2.engine.AxisEngine.receive(AxisEngine.java:173)
        at org.apache.axis2.transport.http.HTTPTransportUtils.processHTTPPostRequest(HTTPTransportUtils.java:167)
        at org.apache.axis2.transport.http.AxisServlet.doPost(AxisServlet.java:142)
        at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:763)
 

     <transportSender name="local"
                     class="org.apache.axis2.transport.local.LocalTransportSender"/>

    <transportSender name="https"
                     class="org.apache.axis2.transport.http.CommonsHTTPTransportSender">
        <parameter name="PROTOCOL">HTTP/1.1</parameter>
        <parameter name="Transfer-Encoding">chunked</parameter>
    </transportSender> 


knowing that 1.6 does not happen soon, it would be great if there could be a patch provided
to resolve this issue, it would not be easy for lot of them to upgrade versions very frequently.
can Axis2 commiter please provide a patch ASAP to resolve this ?



Thanks,
Vish

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
You can reply to this email to add a comment to the issue online.


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: java-dev-unsubscribe@axis.apache.org
For additional commands, e-mail: java-dev-help@axis.apache.org


Mime
View raw message