buildr-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Peter Donald <pe...@realityforge.org>
Subject Re: Artifacts Download - Permission Denied
Date Mon, 23 Sep 2013 22:58:38 GMT
Hi,

Buildr trunk has been updated so that it always sets the User-Agent header
when making http requests. This should avoid this issue after the next
release.

Thanks for the heads up!


On Tue, Sep 3, 2013 at 7:45 PM, Peter Tillotson <slatemine@yahoo.co.uk>wrote:

> +1 for this issue
>
> A recent change (same code working 1 month ago) somewhere looks to have
> broken artifact download.
>
> I was trying a number of mirrors, and it fails across the whole set. I've
> no tried 1.9.2 yet but tcpdump'd the request
>
> GET
> /maven2/org/apache/accumulo/accumulo-core/1.4.3/accumulo-core-1.4.3.jar
> HTTP/1.1
> Host: uk.maven.org
> Connection: close
> Accept: */*
>
> HTTP/1.1 403 Denied Access
> Server: Varnish
> Retry-After: 0
> Content-Type: text/html; charset=utf-8
> Content-Length: 401
> Accept-Ranges: bytes
> Date: Tue, 03 Sep 2013 08:40:51 GMT
> Via: 1.1 varnish
> Age: 0
> Connection: close
> X-Served-By: cache-lo83-LHR
> X-Cache: MISS
> X-Cache-Hits: 0
>
> I suspect either "Connection: close" or lack of "User Agent"
>
> Succesfull wget header
>
> GET
> /maven2/org/apache/accumulo/accumulo-core/1.4.3/accumulo-core-1.4.3.jar
> HTTP/1.1
> User-Agent: Wget/1.13.4 (linux-gnu)
> Accept: */*
> Host: uk.maven.org
> Connection: Keep-Alive
>
>
>
> ________________________________
>  From: Chris Adams <chris@edatasource.com>
> To: users@buildr.apache.org
> Sent: Tuesday, 27 August 2013, 21:59
> Subject: Re: Artifacts Download - Permission Denied
>
>
> That's probably it. I'm using Ruby 1.8.7 on MacOS. I'll try upgrading to
> 1.9.2 to see if that resolves the problem. Crazily enough, this is a fairly
> recent issue… wonder what Maven Central changed…
> Thanks for the idea about upgrading Ruby; I wasn't even thinking in that
> direction.
>
> - Chris
>
>
> On Aug 27, 2013, at 3:57 PM, Alex Boisvert <alex.boisvert@gmail.com>
> wrote:
>
> > Weird.  I can reproduce with standard Ruby 1.8.7 ... but when I use 1.9.2
> > or JRuby 1.7.1 it works ... I'm suspecting some issue with the underlying
> > HTTP library.
> >
> >
> > On Tue, Aug 27, 2013 at 12:01 PM, Chris Adams <chris@edatasource.com>
> wrote:
> >
> >> Hello,
> >>
> >> While trying to download artifacts from the central Maven repo, I get
> the
> >> following error:
> >> Failed to download
> >>
> http://repo1.maven.org/maven2/org/elasticsearch/elasticsearch/0.90.2/elasticsearch-0.90.2.jar
> :
> >> Denied Access
> >>
> >> But, if I copy/paste the URL into a browser, the jar file downloads
> fine.
> >>
> >> Any ideas?
> >>
> >> Thanks.
> >>
> >> - Chris
>



-- 
Cheers,

Peter Donald

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message