cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Erdősi Péter <f...@niif.hu>
Subject Re: CS 4.2 storage vm
Date Mon, 07 Oct 2013 15:15:37 GMT
Hi Laszlo,

I checked this, and also configured but it's cause a lot of other 
exeption on a controller.
Finally I deleted my CM node and build it up again. I think, I'm lucky, 
cause while installing, I saw a message on this list about system VM 
vhds, and that was another vhd image (not which in documentation).
I used the sysvm vhd from the mail, and actually it's started working, 
so may the sysvm was my problem on my previous setup.

The working sysvm image: 
http://download.cloud.com/templates/4.2/systemvmtemplate-2013-07-12-master-xen.vhd.bz2

Thanks for your time!

Best regards:
  Peter

2013.10.04. 8:44 keltezéssel, Laszlo Hornyak írta:
> Not quite sure since I never ran it from rpm so far, but I believe you 
> can disable it in 
> /usr/share/cloudstack-management/webapps/client/WEB-INF/classes/nonosComponentContext.xml
>
> just comment out the line <entrykey="premium"value="true"/>
>
>
> On Fri, Oct 4, 2013 at 2:20 AM, Erdősi Péter <fazy@niif.hu 
> <mailto:fazy@niif.hu>> wrote:
>
>     Hi Laszlo,
>
>     Thanks for the information, however do You know, where can I
>     change it? (I installed it from rpm packages.)
>     This is a compile-stage setting, or can be made on my installed
>     system (if yes, can You tell where)?
>
>     Thanks:
>      Peter
>
>     2013.10.03. 23:41 keltezéssel, Laszlo Hornyak írta:
>
>         Oops, of course vmware is non redistributable, so maybe it is
>         not there.
>         However, this class should only be used if your CS is
>         configured with
>         premium=true. If you turn it off, it will default to the
>         NfsSecondaryStorageResource included in the distribution.
>
>         Strage,
>
>
>         On Thu, Oct 3, 2013 at 7:09 PM, Laszlo Hornyak
>         <laszlo.hornyak@gmail.com <mailto:laszlo.hornyak@gmail.com>>wrote:
>
>             Hi Peter,
>
>             The above class is in the vmware plugin, could you check
>             if it is
>             available in the agent?
>
>
>
>
>             On Thu, Oct 3, 2013 at 12:29 AM, Erdősi Péter
>             <fazy@niif.hu <mailto:fazy@niif.hu>> wrote:
>
>                 Dear,
>
>                 I installed CS 4.2 from rpm packages to Centos 6.4.
>                 Everything works fine, with install, and with
>                 configuration, but after
>                 the CS deploy the storage VM I can't add ISO-s.
>
>                 After some research in the logs I found this on a
>                 secstorage system VM:
>
>                 s-1-VM: /var/log/cloud.log
>                 2013-10-02 13:31:19,269 INFO  [cloud.agent.AgentShell]
>                 (main:null) Agent
>                 started
>                 2013-10-02 13:31:19,273 INFO  [cloud.agent.AgentShell]
>                 (main:null)
>                 Implementation Version is 4.2.0
>                 2013-10-02 13:31:19,274 INFO  [cloud.agent.AgentShell]
>                 (main:null)
>                 agent.properties found at /usr/local/cloud/systemvm/**
>
>                 conf/agent.properties
>                 2013-10-02 13:31:19,281 DEBUG [cloud.agent.AgentShell]
>                 (main:null) Found
>                 property: instance
>                 2013-10-02 13:31:19,281 DEBUG [cloud.agent.AgentShell]
>                 (main:null) Found
>                 property: resource
>                 2013-10-02 13:31:19,281 INFO  [cloud.agent.AgentShell]
>                 (main:null)
>                 Defaulting to using properties file for storage
>                 2013-10-02 13:31:19,283 INFO  [cloud.agent.AgentShell]
>                 (main:null)
>                 Defaulting to the constant time backoff algorithm
>                 2013-10-02 13:31:19,290 INFO  [cloud.utils.LogUtils]
>                 (main:null) log4j
>                 configuration found at
>                 /usr/local/cloud/systemvm/**conf/log4j-cloud.xml
>
>                 2013-10-02 13:31:19,318 DEBUG [cloud.agent.AgentShell]
>                 (main:null)
>                 Checking to see if agent.SecStorage.pid exists.
>                 2013-10-02 13:31:19,326 DEBUG
>                 [cloud.utils.ProcessUtil] (main:null)
>                 environment.properties could not be opened
>                 2013-10-02 13:31:19,337 DEBUG
>                 [cloud.utils.ProcessUtil] (main:null)
>                 Executing: bash -c echo $PPID
>                 2013-10-02 13:31:19,344 DEBUG
>                 [cloud.utils.ProcessUtil] (main:null)
>                 Execution is successful.
>                 2013-10-02 13:31:19,345 ERROR [cloud.agent.AgentShell]
>                 (main:null)
>                 *Unable to start agent: Resource class not found:
>                 com.cloud.storage.resource.**PremiumSecondaryStorageResourc**e
>                 due to:
>                 java.lang.**ClassNotFoundException:
>                 com.cloud.storage.resource.**
>                 PremiumSecondaryStorageResourc**e *
>
>
>
>                 Can somebody help me with this?
>
>                 Thanks,
>                   Peter ERDOSI
>
>
>
>             --
>
>             EOF
>
>
>
>
>
>
>
> -- 
>
> EOF


Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message