cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Ahmad Emneina <aemne...@gmail.com>
Subject Re: CloudStack usage calculation doesn't work?
Date Wed, 05 Feb 2014 15:13:30 GMT
Look into what Wei pointed out as well, check to see if the usage process
is even running. There seems to be a workaround noted in that bug if the
usage server is hitting it.


On Wed, Feb 5, 2014 at 7:09 AM, Ahmad Emneina <aemneina@gmail.com> wrote:

> its okay to use a large window, say a month or two back for the start date
> and end date as today.
>
>
> On Wed, Feb 5, 2014 at 3:42 AM, Indra Pramana <indra@sg.or.id> wrote:
>
>> Hi Ahmad,
>>
>> Thanks for your reply. I will try to use CloudMonkey to call the API.
>> What should I put the startdate and enddate? Shall I just put today's date
>> or is it OK for me to generate for say the last one week or one month?
>>
>> Looking forward to your reply, thank you.
>>
>> Cheers.
>>
>>
>>
>> On Wed, Feb 5, 2014 at 3:12 PM, Ahmad Emneina <aemneina@gmail.com> wrote:
>>
>>> I typically use the root admin api calls generateUsageRecords[0] and
>>> listUsageRecords[1] to kickstart the process. When things refuse to
>>> cooperate; I've found it useful to nuke the entries in the db table
>>> cloud_usage.usage_job, restart the services (-management and -usage), and
>>> make the genUsage/listUsage api calls to get things back on track. I
>>> havent
>>> had to go to that extreme in a very long time, so try hitting the server
>>> with the api calls. hope that helps.
>>>
>>> [0]:
>>>
>>> https://cloudstack.apache.org/docs/api/apidocs-4.2/root_admin/generateUsageRecords.html
>>> [1]:
>>>
>>> https://cloudstack.apache.org/docs/api/apidocs-4.2/root_admin/listUsageRecords.html
>>>
>>>
>>> On Tue, Feb 4, 2014 at 8:17 PM, Indra Pramana <indra@sg.or.id> wrote:
>>>
>>> > Hi,
>>> >
>>> > When I installed CloudStack, I also installed the CloudStack usage
>>> server
>>> > and the service seems to be running fine, I can stop and start the
>>> service
>>> > and the status is running.
>>> >
>>> > ===
>>> > # service cloudstack-usage restart
>>> >  * Stopping CloudStack Usage Monitor cloudstack-usage
>>>    [
>>> > OK ]
>>> >  * Starting CloudStack Usage Monitor cloudstack-usage
>>>    [
>>> > OK ]
>>> > # service cloudstack-usage status
>>> >  * cloudstack-usage is running
>>> >
>>> > I also have configured the usage server based on the documentation at
>>> this
>>> > URL:
>>> >
>>> >
>>> >
>>> https://cloudstack.apache.org/docs/en-US/Apache_CloudStack/4.2.0/html/Admin_Guide/configure-usage-server.html
>>> >
>>> > ===
>>> > enable.usage.server = true
>>> > usage.aggregation.timezone = GMT
>>> > usage.execution.timezone = GMT
>>> > usage.stats.job.aggregation.range = 1440
>>> > usage.stats.job.exec.time = 00:15
>>> > ===
>>> >
>>> > However, it seems that the usage server doesn't work as expected. I
>>> don't
>>> > see anything on the cloud_usage database, and the content of
>>> > /var/log/cloudstack/usage is also empty, so I can't find any logs
>>> > pertaining to the usage server.
>>> >
>>> > Anything I might have missed out?
>>> >
>>> > Thank you.
>>> >
>>>
>>
>>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message