cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Andrija Panic <andrija.pa...@gmail.com>
Subject Re: Instance creation troubles
Date Sat, 25 May 2019 18:03:29 GMT
Alejandro,

from within the SSVM - try to ping google or someting, see if your SSVM can
reach internet - since per your explanation, it seems everything else is
fine.
Except that I didn't quite understand the "my subnet for the public and
private networks are the same".

Andrija


On Sat, 25 May 2019 at 17:34, Alejandro Ruiz Bermejo <
arbermejo0417@gmail.com> wrote:

> Hi,
> I've installed CloudStack 4.11.2.0 on Ubuntu 16. My current deployment is
> very simple I have two nodes(1 manger and 1 compute), i'm using KVM as
> hypervisor and already created zone, pod, KVM cluster, and configured
> primary and secondary storage. Within the zone there are already the
> Secondary Storage VM and the Console Proxy VM, both up and running.
>
> My problem is when i try to create a new  guest instance in my cloudstack
> environment on the dashboard i can't see any available templates to choose.
> I downloaded via the UI and added a template but it seems to be active in
> the zone but not ready
>
> I already loogged into the secondary storage VM and checked his status with
> /usr/local/cloud/systemvm/ssvm-check.sh  and everything seems to be working
> ok this is the output
>
> root@s-7-VM:~# /usr/local/cloud/systemvm/ssvm-check.sh
> ================================================
> First DNS server is  10.8.6.69
> PING 10.8.6.69 (10.8.6.69): 56 data bytes
> 64 bytes from 10.8.6.69: icmp_seq=0 ttl=63 time=0.694 ms
> 64 bytes from 10.8.6.69: icmp_seq=1 ttl=63 time=0.410 ms
> --- 10.8.6.69 ping statistics ---
> 2 packets transmitted, 2 packets received, 0% packet loss
> round-trip min/avg/max/stddev = 0.410/0.552/0.694/0.142 ms
> Good: Can ping DNS server
> ================================================
> Good: DNS resolves cloudstack.apache.org
> ================================================
> nfs is currently mounted
> Mount point is /mnt/SecStorage/b303ab68-3602-357a-a983-e7cb8e1d1788
> Good: Can write to mount point
> ================================================
> Management server is 10.8.9.235. Checking connectivity.
> /usr/local/cloud/systemvm/ssvm-check.sh: line 121: warning: command
> substitution: ignored null byte in input
> Good: Can connect to management server port 8250
> ================================================
> Good: Java process is running
> ================================================
> Tests Complete. Look for ERROR or WARNING above.
>
> As Data for troubleshooting my subnet for the public and private networks
> are the same (i already allowed in General Settings the full 10.8.9.0/24
> subnet load to the cloud)
>
> Can someone please help me with this?
>
> Regards,
> Alejandro
>


-- 

Andrija Panić

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message