cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Andrija Panic <andrija.pa...@gmail.com>
Subject Re: OVS Plugin does not appear on the Network Service Providers screen
Date Thu, 04 Jun 2020 16:11:25 GMT
If there is more to the OVS than what's in the official docs, please
consider sending a PR against the docs (4.13 branch would be OK and we'll
forward merge to 4.14/master):
https://github.com/apache/cloudstack-documentation/tree/4.13

On Thu, 4 Jun 2020 at 13:58, li jerry <div8cn@hotmail.com> wrote:

> Official documents are relatively backward, no updates
>
> 4.13.1 Please follow the steps below
>
> 1: Install openvswitch(build or yum)
> 2, change /etc/cloudstack/agent/agent.properties, add
>     libvirt.vif.driver=com.cloud.hypervisor.kvm.resource.OvsVifDriver
>     network.bridge.type=openvswitch
>
>
> When creating ZONE on the UI, please select VLAN isolation. Others are no
> different from normal BRIDGE
>
> (Enable vendor ovs in the network as prompted in the documentation, please
> ignore)
> -----邮件原件-----
> 发件人: Po Dragonwarrior <hungrypo@gmail.com>
> 发送时间: 2020年6月4日 19:42
> 收件人: users@cloudstack.apache.org
> 主题: OVS Plugin does not appear on the Network Service Providers screen
>
> Hello,
>
> I am trying ACS 4.13.1 and I installed Openvswitch too. Installation went
> smooth and system VMs are up…  but OVS does not appear on the “Network
> Service Providers” screen at the UI on the GRE physical network.
>
> Is there another way e.g. from the command line to check/enable it?… where
> should I look for possible problems?
>
> If I try to create a network offering with OVS as the “Virtual Networking”
> option then the creation of instance fails
>
> I would appreciate any help.
>
> best,
> Po
>


-- 

Andrija Panić

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message