hawq-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Shubham Sharma <ssha...@pivotal.io>
Subject Re: Travis CI failing for Hawq
Date Fri, 01 Dec 2017 02:27:09 GMT
Travis CI build is green again.
‚Äč

On Thu, Nov 30, 2017 at 6:12 PM, Shubham Sharma <ssharma@pivotal.io> wrote:

> Thanks Radar, already submitted a PR https://github.com/apache/
> incubator-hawq/pull/1317 . The build is in progress and passed the
> failure stage. Hopefully build should complete in another 10 minutes.
>
> On Thu, Nov 30, 2017 at 6:08 PM, Radar Lei <rlei@pivotal.io> wrote:
>
>> Hi Shubham,
>>
>> Thanks for help addressing this issue. I think you can just go ahead and
>> fix it.
>>
>> For the question why master is still green, I think there is no PR was
>> merged to master in the passed, so only PRs were tested by Travis.
>>
>> Regards,
>> Radar
>>
>> On Fri, Dec 1, 2017 at 3:04 AM, Shubham Sharma <ssharma@pivotal.io>
>> wrote:
>>
>> > Hello folks,
>> >
>> > It looks like our Travis build is broken. I first noticed this for my
>> own
>> > fork's build and saw the same behavior in apache github repo as well.
>> It is
>> > failing with the error below
>> >
>> > configure: error: Please install apr from http://apr.apache.org/ and
>> > add dir of 'apr-1-config' to env variable
>> > '/Users/travis/.rvm/gems/ruby-2.4.2/bin:/Users/travis/.rvm/
>> > gems/ruby-2.4.2@global/bin:/Users/travis/.rvm/rubies/ruby-
>> > 2.4.2/bin:/Users/travis/.rvm/bin:/Users/travis/bin:/Users/
>> > travis/.local/bin:/Users/travis/.nvm/versions/node/v6.
>> > 11.4/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/sbin:/sbin:/opt/X11/bin'.
>> >
>> > The command "./configure" failed and exited with 1 during .
>> >
>> > Your build has been stopped.
>> >
>> > /Users/travis/.travis/job_stages: line 166: shell_session_update:
>> > command not found
>> >
>> > Looked into it, the builds started failing November 28th. This is around
>> > the same time when Travis CI upgraded their default xcode version to
>> 8.3.
>> > Here
>> > is the notification
>> > <https://blog.travis-ci.com/2017-11-21-xcode8-3-default-image-announce>
>> .
>> >
>> > Have identified a potential fix and tested it for my fork, the build
>> > completes successfully. Currently we don't install apr using brew
>> install,
>> > which is one of the pre-requisites as mentioned in the hawq incubator
>> wiki.
>> > The fix is to "brew install apr" and then force link it to the path
>> using
>> > "brew link apr --force. This resolves the problem.
>> >
>> > But I have couple of additional questions -
>> >
>> > 1. How did the apr get installed before, was it installed with some
>> other
>> > package. Asking this as few packages have been removed from the default
>> > image in xcode 8.3
>> >
>> > 2. Though the build for branches is failing continuously, why the build
>> > status for master is still green ?
>> >
>> > Anyhow, since apr is a dependency for our project my proposal is to add
>> a
>> > brew install to travis.yml to avoid failure due to such upgrade in
>> future.
>> >
>> > Let me know your thoughts, I can create a JIRA and already have a PR
>> ready.
>> >
>> > --
>> > Regards,
>> > Shubham
>> >
>>
>
>
>
> --
> Regards,
> Shubham Sharma
> Staff Customer Engineer
> Pivotal Global Support Services
> ssharma@pivotal.io
> Direct Tel: +1(510)-304-8201 <(510)%20304-8201>
> Office Hours: Mon-Fri 9:00 am to 5:00 pm PDT
> Out of Office Hours Contact +1 877-477-2269 <(877)%20477-2269>
>



-- 
Regards,
Shubham Sharma
Staff Customer Engineer
Pivotal Global Support Services
ssharma@pivotal.io
Direct Tel: +1(510)-304-8201
Office Hours: Mon-Fri 9:00 am to 5:00 pm PDT
Out of Office Hours Contact +1 877-477-2269

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message