hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Ananth T. Sarathy" <ananth.t.sara...@gmail.com>
Subject Re: Zookeeper problem
Date Thu, 03 Dec 2009 19:40:06 GMT
hmm ok. i ll try that. do I only need to change the
hbase.master.dns.nameserver and interface or should I override the zookeeper
and regionserver as well?
Ananth T Sarathy


On Thu, Dec 3, 2009 at 2:23 PM, Jean-Daniel Cryans <jdcryans@apache.org>wrote:

> Some problems I see:
>
>  - ulimit - n 1024, the Getting Started documentation states that you
> should set it to a much higher number or you will run into problems at
> some point.
>
> - First time you start it says "java.net.NoRouteToHostException: No
> route to host" and the address it got is "192.168.20.89:60000". Seems
> like a network problem. This means the master reported it's address on
> 192.168.20.89.
>
> - Second time it tries to connect to the zookeeper server
> "192.169.20.89:2181" but gets a "Transport endpoint is not connected"
> so it cannot connect to it. The timeout you get is really a connection
> timeout while it retries to connect.
>
> So it seems your nodes are only able to connect when they use their
> hostname. One solution would be to play with
> hbase.master.dns.interface and hbase.master.dns.nameserver (see
> hbase-default.xml) and to set the quorum address to the hostname.
>
> J-D
>
> On Thu, Dec 3, 2009 at 11:13 AM, Ananth T. Sarathy
> <ananth.t.sarathy@gmail.com> wrote:
> > Sure
> >
> > http://pastebin.com/m670c216b
> >
> > Thanks
> > Ananth T Sarathy
> >
> >
> > On Thu, Dec 3, 2009 at 1:55 PM, Jean-Daniel Cryans <jdcryans@apache.org
> >wrote:
> >
> >> Could we see the region server's log? That errors is just about a
> >> znode that already exists and that can happen and it's not fatal.
> >>
> >> J-D
> >>
> >> On Thu, Dec 3, 2009 at 10:52 AM, Ananth T. Sarathy
> >> <ananth.t.sarathy@gmail.com> wrote:
> >> > Hi,
> >> >  when my regionservers try to connect,  I keep getting a zookeeper
> >> timeout.
> >> > on the server zookeeper is running i get this error on the zookeeper
> log
> >> >
> >> > 2009-12-03 13:50:18,415 WARN
> >> > org.apache.zookeeper.server.PrepRequestProcessor: Got exception when
> >> > processing sessionid:0x12555e051b10001 type:create cxid:0x8
> >> > zxid:0xfffffffffffffffe txntype:unknown n/a
> >> > org.apache.zookeeper.KeeperException$NodeExistsException:
> KeeperErrorCode
> >> =
> >> > NodeExists
> >> >        at
> >> >
> >>
> org.apache.zookeeper.server.PrepRequestProcessor.pRequest(PrepRequestProcessor.java:245)
> >> >        at
> >> >
> >>
> org.apache.zookeeper.server.PrepRequestProcessor.run(PrepRequestProcessor.java:114)
> >> >
> >> > Any ideas on how to clear this up?
> >> >
> >> > Ananth T Sarathy
> >> >
> >>
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message