hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Mohammad Tariq <donta...@gmail.com>
Subject Re: HBase is not running.
Date Fri, 03 May 2013 10:52:35 GMT
Yes..You can do that. I would suggest you to start fresh and setup a single
node setup first. Once it is working fine, extending it to multiple
machines is just a matter of copying the config files. I have explained the
procedure here<http://cloudfront.blogspot.in/2012/06/how-to-configure-habse-in-pseudo.html#.UYOWrkAW38s>.
Try to follow this and hopefully you'll be able to do it properly. If you
further need any help let us know.

Warm Regards,
Tariq
https://mtariq.jux.com/
cloudfront.blogspot.com


On Fri, May 3, 2013 at 12:09 AM, Yves S. Garret
<yoursurrogategod@gmail.com>wrote:

> Hi Tariq, can those two paths be one in the same?  I'd like to just
> dump everything into one directory if that's possible.
>
>
> On Wed, May 1, 2013 at 10:15 PM, Mohammad Tariq <dontariq@gmail.com>
> wrote:
>
> > hbase.rootdir the directory HBase writes data to. I you are planning to
> > have a distributed HBase setup then set this property to some a directory
> > in your HDFS, like "hdfs://NN_MACHINE:9000/hbase". Otherwise point some
> dir
> > on your local FS. And for hbase.zookeper.property.dataDir, create a
> > separate dir outside your HBASE_HOME and as the value.
> >
> > Warm Regards,
> > Tariq
> > https://mtariq.jux.com/
> > cloudfront.blogspot.com
> >
> >
> > On Thu, May 2, 2013 at 7:40 AM, Yves S. Garret
> > <yoursurrogategod@gmail.com>wrote:
> >
> > > One more little update.
> > >
> > > I ran this command in HBASE_HOME [ $ bin/start-hbase.sh ],
> > > using these configuration settings:
> > > http://bin.cakephp.org/view/1134614486
> > >
> > > After I rand it, I checked
> > > $HBASE_HOME/logs/hbase-ysg-master-ysg.connect.log and
> > > this is what I saw:
> > > http://bin.cakephp.org/view/823736802
> > >
> > > I hope that sheds some light for you guys.
> > >
> > >
> > > On Wed, May 1, 2013 at 10:04 PM, Yves S. Garret
> > > <yoursurrogategod@gmail.com>wrote:
> > >
> > > > Hi guys, one more question.
> > > >
> > > > I'm looking at this <http://hbase.apache.org/book/quickstart.html>
> > link
> > > > in section 1.2.1 and where I have to modify
> > > > conf/hbase-site.xml, for parts hbase.rootdir and
> > > > hbase.zookeper.property.dataDir, to what should I set hbase.rootdir?
> > > > At the moment, I have hbase.rootdir set to
> > > > /media/alternative-storage-do-not-touch/zookeeper.  Is that fine?
> > > > Also, for hbase.zookeper.property.dataDir, I currently have it set to
> > > > ${HBASE_HOME}/bin/hbase, does that make sense?
> > > >
> > > > I realize that some of these questions could be annoying, but I'd
> > > > like to make sure that I'm on the right track and don't screw
> > > > something up, getting a weird run-time error in the future :) .
> > > >
> > > >
> > > > On Wed, May 1, 2013 at 8:23 PM, Yves S. Garret <
> > > yoursurrogategod@gmail.com
> > > > > wrote:
> > > >
> > > >> Done.  I'll go through the previously mentioned tutorial with
> > > >> this in mind.
> > > >>
> > > >> Thank you for your help.
> > > >>
> > > >>
> > > >> On Wed, May 1, 2013 at 4:39 PM, shashwat shriparv <
> > > >> dwivedishashwat@gmail.com> wrote:
> > > >>
> > > >>> Commment out everything in /etc/host file add 127.0.0.1 localhost
> and
> > > >>> then try.
> > > >>>
> > > >>>
> > > >>> *Thanks & Regards    *
> > > >>>
> > > >>> ∞
> > > >>> Shashwat Shriparv
> > > >>>
> > > >>>
> > > >>>
> > > >>> On Thu, May 2, 2013 at 1:57 AM, Mohammad Tariq <dontariq@gmail.com
> >
> > > >>> wrote:
> > > >>>
> > > >>> > Hello Yves,
> > > >>> >
> > > >>> >        I think by that JM means that you should first make
sure
> > that
> > > >>> all
> > > >>> > you Hbase daemons are running fine. The webUI is a pretty
> > convenient
> > > >>> tool
> > > >>> > which allows you to monitor everything in a simpler way.
If you
> are
> > > >>> able to
> > > >>> > see the webUI properly, it means everything is in place and
you
> can
> > > >>> move
> > > >>> > ahead. You can then proceed with your shell exercises.
> > > >>> >
> > > >>> > Yes..It's the same tool JM was referring to. Do you still
have
> any
> > > >>> > problem?What do your logs say?
> > > >>> >
> > > >>> > Warm Regards,
> > > >>> > Tariq
> > > >>> > https://mtariq.jux.com/
> > > >>> > cloudfront.blogspot.com
> > > >>> >
> > > >>> >
> > > >>> > On Thu, May 2, 2013 at 1:47 AM, Yves S. Garret
> > > >>> > <yoursurrogategod@gmail.com>wrote:
> > > >>> >
> > > >>> > > Ok, I spoke too soon.  I tried going from Nutch to Hive...
not
> > > >>> supported
> > > >>> > > (but adding support to it sounds like a fun side-project
:) ).
> > >  But,
> > > >>> I
> > > >>> > can
> > > >>> > > go to HBase.
> > > >>> > >
> > > >>> > > Jean-Marc, I do have a question for you.  When you said
that I
> > > should
> > > >>> > > get the UI going before anything else, what did you
mean?  I'm
> > > >>> guessing
> > > >>> > > that this is the tool in question:
> > > >>> > > http://hbase.apache.org/book/trouble.tools.html
> > > >>> > >
> > > >>> > >
> > > >>> > > On Tue, Apr 30, 2013 at 7:50 AM, Jean-Marc Spaggiari
<
> > > >>> > > jean-marc@spaggiari.org> wrote:
> > > >>> > >
> > > >>> > > > Hi Yves,
> > > >>> > > >
> > > >>> > > > Your host file looks good.
> > > >>> > > >
> > > >>> > > > Don't even try the shell until you get the UI displayed
> > correctly
> > > >>> and
> > > >>> > the
> > > >>> > > > server logs saying that initialization is done.
> > > >>> > > >
> > > >>> > > > So what do you have on the logs when you are trying
with this
> > new
> > > >>> host
> > > >>> > > > file?
> > > >>> > > >
> > > >>> > > > JM
> > > >>> > > >
> > > >>> > > > 2013/4/28 Asaf Mesika <asaf.mesika@gmail.com>
> > > >>> > > >
> > > >>> > > > > Http://Devving.com has a good post on setting
hosts file
> for
> > > >>> stand
> > > >>> > > alone
> > > >>> > > > > hbase
> > > >>> > > > >
> > > >>> > > > > On Saturday, April 27, 2013, Yves S. Garret
wrote:
> > > >>> > > > >
> > > >>> > > > > > Hi, but I don't understand what you mean.
 Did I miss a
> > step
> > > >>> > > > > > in the tutorial?
> > > >>> > > > > >
> > > >>> > > > > >
> > > >>> > > > > > On Fri, Apr 26, 2013 at 4:26 PM, Leonid
Fedotov <
> > > >>> > > > > lfedotov@hortonworks.com<javascript:;>
> > > >>> > > > > > >wrote:
> > > >>> > > > > >
> > > >>> > > > > > > Looks like your zookeeper configuration
is incorrect in
> > > >>> HBase.
> > > >>> > > > > > >
> > > >>> > > > > > > Check it out.
> > > >>> > > > > > >
> > > >>> > > > > > > Thank you!
> > > >>> > > > > > >
> > > >>> > > > > > > Sincerely,
> > > >>> > > > > > > Leonid Fedotov
> > > >>> > > > > > > Technical Support Engineer
> > > >>> > > > > > >
> > > >>> > > > > > > On Apr 26, 2013, at 9:59 AM, Yves
S. Garret wrote:
> > > >>> > > > > > >
> > > >>> > > > > > > > Hi, thanks for your reply.
> > > >>> > > > > > > >
> > > >>> > > > > > > > I did [ hostname ] in my linux
OS and this is what I
> > have
> > > >>> for a
> > > >>> > > > > > > > hostname [ ysg.connect ].
> > > >>> > > > > > > >
> > > >>> > > > > > > > This is how my hosts file looks
like.
> > > >>> > > > > > > > 127.0.0.1   localhost localhost.localdomain
> localhost4
> > > >>> > > > > > > > localhost4.localdomain4
> > > >>> > > > > > > > 127.0.0.1   localhost
> > > >>> > > > > > > > 192.168.1.6 ysg.connect
> > > >>> > > > > > > > ::1         localhost localhost.localdomain
> localhost6
> > > >>> > > > > > > > localhost6.localdomain6
> > > >>> > > > > > > >
> > > >>> > > > > > > > Now, I fired up the shell and
this is the result
> that I
> > > got
> > > >>> > when
> > > >>> > > I
> > > >>> > > > > > > > tried to execute [ create 'test',
'cf' ].  This is
> the
> > > >>> error
> > > >>> > > that I
> > > >>> > > > > > got:
> > > >>> > > > > > > > http://bin.cakephp.org/view/1016732333
> > > >>> > > > > > > >
> > > >>> > > > > > > > The weird thing is that after
starting the shell,
> > > executing
> > > >>> > that
> > > >>> > > > > > > > command, having that command
error out and keep going
> > and
> > > >>> > > > > > > > then exiting the command, I
checked the logs and...
> > > nothing
> > > >>> > > > > > > > was displayed.  It's as if
nothing was stored.
> > > >>> > > > > > > >
> > > >>> > > > > > > >
> > > >>> > > > > > > > On Fri, Apr 26, 2013 at 7:12
AM, Jean-Marc Spaggiari
> <
> > > >>> > > > > > > > jean-marc@spaggiari.org>
wrote:
> > > >>> > > > > > > >
> > > >>> > > > > > > >> Hi Yves,
> > > >>> > > > > > > >>
> > > >>> > > > > > > >> You need to add an entry
with your host name and
> your
> > > >>> local
> > > >>> > IP.
> > > >>> > > > > > > >>
> > > >>> > > > > > > >> As an example, here is
mine:
> > > >>> > > > > > > >>
> > > >>> > > > > > > >> 127.0.0.1       localhost
> > > >>> > > > > > > >> 192.168.23.2    buldo
> > > >>> > > > > > > >>
> > > >>> > > > > > > >> My host name is buldo.
> > > >>> > > > > > > >>
> > > >>> > > > > > > >> JM
> > > >>> > > > > > > >>
> > > >>> > > > > > > >> 2013/4/25 Yves S. Garret
<
> yoursurrogategod@gmail.com
> > >:
> > > >>> > > > > > > >>> Hi Jean, this is my
/etc/hosts.
> > > >>> > > > > > > >>>
> > > >>> > > > > > > >>> 127.0.0.1   localhost
localhost.localdomain
> > localhost4
> > > >>> > > > > > > >>> localhost4.localdomain4
> > > >>> > > > > > > >>> 127.0.0.1   localhost
> > > >>> > > > > > > >>> ::1         localhost
localhost.localdomain
> > localhost6
> > > >>> > > > > > > >>> localhost6.localdomain6
> > > >>> > > > > > > >>>
> > > >>> > > > > > > >>>
> > > >>> > > > > > > >>> On Thu, Apr 25, 2013
at 5:22 PM, Jean-Marc
> Spaggiari
> > <
> > > >>> > > > > > > >>> jean-marc@spaggiari.org>
wrote:
> > > >>> > > > > > > >>>
> > > >>> > > > > > > >>>> Hi Yves,
> > > >>> > > > > > > >>>>
> > > >>> > > > > > > >>>> You seems to have
some network configuration issue
> > > with
> > > >>> your
> > > >>> > > > > > > >> installation.
> > > >>> > > > > > > >>>>
> > > >>> > > > > > > >>>> "java.net.BindException:
Cannot assign requested
> > > >>> address"
> > > >>> > and
> > > >>> > > > > > > >>>> "ip72-215-225-9.at.at.cox.net/72.215.225.9:0"
> > > >>> > > > > > > >>>>
> > > >>> > > > > > > >>>> How is your host
file configured? You need to have
> > > your
> > > >>> host
> > > >>> > > > name
> > > >>> > > > > > > >>>> pointing to you
local IP (and not 127.0.0.1).
> > > >>> > > > > > > >>>>
> > > >>> > > > > > > >>>> 2013/4/25 Yves
S. Garret <
> > yoursurrogategod@gmail.com
> > > >:
> > > >>> > > > > > > >>>>> My mistake.
 I thought I had all of those logs.
> >  This
> > > >>> is
> > > >>> > > what I
> > > >>> > > > > > > >> currently
> > > >>> > > > > > > >>>>> have:
> > > >>> > > > > > > >>>>> http://bin.cakephp.org/view/2112130549
> > > >>> > > > > > > >>>>>
> > > >>> > > > > > > >>>>> I have $JAVA_HOME
set to this:
> > > >>> > > > > > > >>>>> /usr/java/jdk1.7.0_17
> > > >>> > > > > > > >>>>> I have extracted
0.94 and ran bin/start-hbase.sh
> > > >>> > > > > > > >>>>>
> > > >>> > > > > > > >>>>> Thanks for
your help!
> > > >>> > > > > > > >>>>>
> > > >>> > > > > > > >>>>>
> > > >>> > > > > > > >>>>>
> > > >>> > > > > > > >>>>> On Thu, Apr
25, 2013 at 4:42 PM, Jean-Marc
> > Spaggiari
> > > <
> > > >>> > > > > > > >>>>> jean-marc@spaggiari.org>
wrote:
> > > >>> > > > > > > >>>>>
> > > >>> > > > > > > >>>>>> Hi Mohammad,
> > > >>> > > > > > > >>>>>>
> > > >>> > > > > > >
> > > >>> > > > >
> > > >>> > > >
> > > >>> > >
> > > >>> >
> > > >>>
> > > >>
> > > >>
> > > >
> > >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message