hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Pavan Sudheendra <pavan0...@gmail.com>
Subject Re: Trying to run HBase in standalone and not able to access Java API! Desperate help needed.
Date Wed, 17 Jul 2013 04:49:13 GMT
Hi jean,
I moved my development environment to eclipse instead of relying on the shell..
I added a bunch of jars as dependencies and everything works :)
Thanks for the help..

On Tue, Jul 16, 2013 at 8:22 PM, Jean-Marc Spaggiari
<jean-marc@spaggiari.org> wrote:
> ;)
>
> Let's restart from the beginning. It should be simple steps.
>
> 1) Configure you host file to have only 2 lines. Your host name with you
> local IP (192.168.xx.xx), and localhost.
> 2) rm -rf your existing hbase installation dir.
> 3) uncompress the tar file.
> 4) bin/start-hbase.sh
>
> There is nothing more you have to do to test the standalone version. Don't
> touch any config file, don't modify anything.
>
> JM
>
> 2013/7/16 Pavan Sudheendra <pavan0591@gmail.com>
>
>> Jean, I'm getting a whole bunch of errors if i try your method!
>> I don't why i'm the only one who's encountering all this type of errors ..
>>
>> On Tue, Jul 16, 2013 at 6:07 PM, Jean-Marc Spaggiari
>> <jean-marc@spaggiari.org> wrote:
>> > Sure!
>> >
>> > Here is the /etc/hosts file from my "hbasetest" server where I run
>> > PerformanceEvaluation tests on a standalone HBase:
>> > jmspaggi@hbasetest:~$ cat /etc/hosts
>> > 127.0.0.1       localhost
>> > 192.168.23.105    hbasetest
>> >
>> > # The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
>> > ::1 localhost ip6-localhost ip6-loopback
>> > fe00::0 ip6-localnet
>> > ff00::0 ip6-mcastprefix
>> > ff02::1 ip6-allnodes
>> > ff02::2 ip6-allrouters
>> > ff02::3 ip6-allhosts
>> >
>> >
>> > As you can see, keep it simple ;)
>> >
>> > 192.168.23.105 is the local IP;
>> > root@hbasetest:/home/jmspaggi# ifconfig eth0
>> > eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 90:2b:34:a0:16:d8
>> >           inet adr:192.168.23.105  Bcast:192.168.23.255
>> > Masque:255.255.255.0
>> >           adr inet6: fe80::922b:34ff:fea0:16d8/64 Scope:Lien
>> >           UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
>> >           RX packets:456 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
>> >           TX packets:237 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
>> >           collisions:0 lg file transmission:1000
>> >           RX bytes:43079 (42.0 KiB)  TX bytes:32650 (31.8 KiB)
>> >           Interruption:40 Adresse de base:0xa000
>> >
>> > And I do everything using "hbasetest" name.
>> >
>> > You can ignore the IPV6 lines in the hosts file.
>> >
>> > JM
>> >
>> > 2013/7/16 Pavan Sudheendra <pavan0591@gmail.com>
>> >
>> >> Jean, can you post an example HBase stand-alone /etc/hosts file?
>> >> It would be very helpful.
>> >>
>> >> On Tue, Jul 16, 2013 at 5:43 PM, Jean-Marc Spaggiari
>> >> <jean-marc@spaggiari.org> wrote:
>> >> > I will say it should be your host name. Not the IP nor "localhost".
>> >> >
>> >> > 2013/7/16 Rohit Kelkar <rohitkelkar@gmail.com>
>> >> >
>> >> >> Depends on what your /etc/hosts file says
>> >> >>
>> >> >> On Tuesday, July 16, 2013, Pavan Sudheendra wrote:
>> >> >>
>> >> >> > Ah. The value of quorun should be localhost or my ip address?
>> >> >> >
>> >> >> > On Tue, Jul 16, 2013 at 5:32 PM, Rohit Kelkar <
>> rohitkelkar@gmail.com>
>> >> >> > wrote:
>> >> >> > > I suggested that because you were able to use the shell
but not
>> the
>> >> >> > client
>> >> >> > > code.
>> >> >> > >
>> >> >> > > - R
>> >> >> > >
>> >> >> > > On Tuesday, July 16, 2013, Pavan Sudheendra wrote:
>> >> >> > >
>> >> >> > >> Yes Jean, It is working fine.
>> >> >> > >> @Rohit, i thought in the standalone mode it is not
required.
>> >> >> > >>
>> >> >> > >> On Tue, Jul 16, 2013 at 5:25 PM, Rohit Kelkar <
>> >> rohitkelkar@gmail.com>
>> >> >> > >> wrote:
>> >> >> > >> > In your client code can you try explicitly setting
values of
>> >> >> > >> > hbase.zookeeper.quorum
>> >> >> > >> >
>> >> >> > >> > - R
>> >> >> > >> >
>> >> >> > >> > On Tuesday, July 16, 2013, Jean-Marc Spaggiari
wrote:
>> >> >> > >> >
>> >> >> > >> >> Hi Pavan,
>> >> >> > >> >>
>> >> >> > >> >> You should try to avoid localhost. Try to
prefers your host
>> >> name.
>> >> >> Is
>> >> >> > >> >> http://ubuntu:60010/master-status?filter=all<
>> >> >> > >> >> http://localhost:60010/master-status?filter=all>working
>> >> >> > >> >> fine?
>> >> >> > >> >>
>> >> >> > >> >> JM
>> >> >> > >> >>
>> >> >> > >> >> 2013/7/16 Pavan Sudheendra <pavan0591@gmail.com>
>> >> >> > >> >>
>> >> >> > >> >> > Hi all,
>> >> >> > >> >> > I further went to
>> >> >> http://localhost:60010/master-status?filter=alland
>> >> >> > >> >> > checked that:
>> >> >> > >> >> > [{"statustimems":-1,"status":"Waiting
for a
>> >> >> > >> >> > call","starttimems":1373948304755,"description":"REPL
IPC
>> >> Server
>> >> >> > >> >> > handler 2 on
>> >> >> > >> >> >
>> >> >> > >> >>
>> >> >> > >>
>> >> >> >
>> >> >>
>> >>
>> 38039","state":"WAITING","statetimems":-1},{"statustimems":-1,"status":"Waiting
>> >> >> > >> >> > for a call","starttimems":1373948304755,"description":"REPL
>> >> IPC
>> >> >> > Server
>> >> >> > >> >> > handler 1 on
>> >> >> > >> >> >
>> >> >> > >> >>
>> >> >> > >>
>> >> >> >
>> >> >>
>> >>
>> 38039","state":"WAITING","statetimems":-1},{"statustimems":-1,"status":"Waiting
>> >> >> > >> >> > for a call","starttimems":1373948304755,"description":"REPL
>> >> IPC
>> >> >> > Server
>> >> >> > >> >> > handler 0 on 38039","state":"WAITING","statetimems":-1},
>> >> >> > >> >> >
>> >> >> > >> >> > all the rpc calls gets stuck on waiting..
and my master it
>> >> says
>> >> >> > active
>> >> >> > >> >> > on the tasks page for a while and dissapears.
Any help much
>> >> >> > >> >> > appreciated.
>> >> >> > >> >> >
>> >> >> > >> >> > On Tue, Jul 16, 2013 at 8:54 AM, Pavan
Sudheendra <
>> >> >> > >> pavan0591@gmail.com>
>> >> >> > >> >> > wrote:
>> >> >> > >> >> > > @Kim how is that possible? I'm
using the stable release.
>> >> >> > >> >> > >
>> >> >> > >> >> > > On Tue, Jul 16, 2013 at 8:37 AM,
Pavan Sudheendra <
>> >> >> > >> pavan0591@gmail.com
>> >> >> > >> >> >
>> >> >> > >> >> > wrote:
>> >> >> > >> >> > >> @Jean, Nope, it didn't work.
I even re-installed hbase.
>> >> >> > >> >> > >>
>> >> >> > >> >> > >> Has anyone worked with the
Hbase-The definitive guide
>> >> examples
>> >> >> > with
>> >> >> > >> >> > >> standalone mode?
>> >> >> > >> >> > >>
>> >> >> > >> >> > >> On Mon, Jul 15, 2013 at 10:06
PM, Kim Chew <
>> >> >> kchew534@gmail.com>
>> >> >> > >> >> wrote:
>> >> >> > >> >> > >>> Another thing is,
>> >> >> > >> >> > >>>
>> >> >> > >> >> > >>> 2013-07-15 05:15:58,764
WARN org.apache.hadoop.ipc.
>> >> >> > >> >> > >>> HBaseServer:
>> >> >> > >> >> > >>> Incorrect header or version
mismatch from
>> 127.0.0.1:46149
>> >> got
>> >> >> > >> >> vers--
>> >> >> > Regards-
>> >> >> > Pavan
>> >> >> >
>> >> >>
>> >>
>> >>
>> >>
>> >> --
>> >> Regards-
>> >> Pavan
>> >>
>>
>>
>>
>> --
>> Regards-
>> Pavan
>>



-- 
Regards-
Pavan

Mime
View raw message