hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Esteban Gutierrez <este...@cloudera.com>
Subject Re: hbase replication : ERROR: Connection refused
Date Wed, 24 Aug 2016 19:08:10 GMT
Hello Ted,

Great! thanks for keeping us posted.

esteban.


--
Cloudera, Inc.


On Tue, Aug 23, 2016 at 5:42 PM, Ted <r6squeegee@gmail.com> wrote:

> thanks, that helped.
>
> It showed it was doing a subsequent call via 127.0.0.1 so I double checked
> all my configs to make sure I used the hostname/dns entries then it all
> worked.
>
> thanks.
>
>
>
> On Tue, Aug 23, 2016 at 2:11 PM, Esteban Gutierrez <esteban@cloudera.com>
> wrote:
>
> > Hello Ted,
> >
> > the first 2 commands interact with the HBase Master and the third command
> > needs to get the splits from Meta, probably the exception is coming from
> > there but its can you retry the commands but this time launching the
> hbase
> > shell with the -d flag? e.g. "hbase shell -d" that should give us a
> better
> > idea where that connection refused is coming from.
> >
> > cheers,
> > esteban.
> >
> > --
> > Cloudera, Inc.
> >
> >
> > On Tue, Aug 23, 2016 at 1:46 PM, Ted <r6squeegee@gmail.com> wrote:
> >
> > > Hi I'm running hbase 1.2.1 and I'm getting an error trying to setup
> > > replication.
> > >
> > > I have 2 hbase systems running fine,
> > > I can connect from both to each other via ssh and on all ports as
> there's
> > > no firewall (this is just a test system).
> > > I can connect from the source to the destination ZK on port 2181
> > >
> > > When I try to enable replication though I get "ERROR: Connection
> refused"
> > > with no other helpful information anywhere.
> > >
> > > ---
> > >     hbase(main):002:0> create 'test', 'cf'
> > >     0 row(s) in 2.5390 seconds
> > >
> > >     => Hbase::Table - test
> > >     hbase(main):003:0> add_peer 'vm2', "vm2:2181:/hbase"
> > >     0 row(s) in 0.1830 seconds
> > >
> > >     hbase(main):004:0> enable_table_replication 'test'
> > >
> > >     ERROR: Connection refused
> > >
> > >     Here is some help for this command:
> > >     Enable a table's replication switch.
> > >
> > >     Examples:
> > >
> > >       hbase> enable_table_replication 'table_name'
> > >
> > >
> > >     hbase(main):005:0>
> > > ---
> > >
> > > There's no errors on the source logs, no log entries written at all
> > during
> > > the enable call.
> > > On the destination logs there are also no errors.
> > > If I do a "zk_dump" on the destination, I can see the source is
> actually
> > > connected.
> > >
> > > No replication is taking place, and other than that "error: connection
> > > refused", I see no error messages.
> > >
> > > Anyone with any ideas on what and where it's trying to connect to? and
> > why
> > > it's being refused?
> > >
> > > --
> > > Ted.
> > >
> >
>
>
>
> --
> Ted.
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message