hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Debraj Manna <subharaj.ma...@gmail.com>
Subject Re: Not able to use HBaseTestingUtility with CDH 5.7
Date Sun, 07 Jan 2018 08:24:28 GMT
I had to use hbase-testing-util.

<dependency>
    <groupId>org.apache.hbase</groupId>
    <artifactId>hbase-testing-util</artifactId>
    <version>1.2.0-cdh5.7.0</version>
    <scope>test</scope>
</dependency>

Is there any shaded version of hbase-testing-util?

On Fri, Jan 5, 2018 at 10:41 PM, Josh Elser <elserj@apache.org> wrote:

> There is no such artifact with the groupId & artifactId
> org.apache.hbase:hbase for Apache HBase. I assume would be the same for CDH.
>
> You need the test jar from hbase-server if you want the
> HBaseTestingUtility class.
>
> On 1/5/18 10:23 AM, Debraj Manna wrote:
>
>> Cross posting from
>>
>>
>>     - stackoverflow
>>     <https://stackoverflow.com/questions/48114833/not-able-to-
>> use-hbasetestingutility-with-cdh-5-7>
>>     - cloudera forum
>>     <http://community.cloudera.com/t5/Batch-Processing-and-Workf
>> low/Not-able-to-use-HBaseTestingUtility-with-CDH-5-7/m-p/63344#M3466>
>>
>>
>> I am trying to use HBaseTestingUtility with CDH 5.7 as mentioned in the
>> below blog and github
>>
>>     -
>>     http://blog.cloudera.com/blog/2013/09/how-to-test-hbase-appl
>> ications-using-popular-tools/
>>     - https://github.com/sitaula/HBaseTest
>>
>>
>> I have modified my pom.xml for CDH 5.7 like below
>>
>> <project xmlns="http://maven.apache.org/POM/4.0.0"
>> xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
>>      xsi:schemaLocation="http://maven.apache.org/POM/4.0.0
>> http://maven.apache.org/xsd/maven-4.0.0.xsd">
>>      <modelVersion>4.0.0</modelVersion>
>>      <groupId>HBaseTest</groupId>
>>      <artifactId>Test</artifactId>
>>      <version>0.0.1-SNAPSHOT</version>
>>      <name>Test Project</name>
>>      <repositories>
>>          <repository>
>>              <id>cloudera</id>
>>              <url>https://repository.cloudera.com/artifactory/cloudera-
>> repos/</url>
>>          </repository>
>>      </repositories>
>>      <properties>
>>          <hadoop.version>2.6.0-cdh5.7.1</hadoop.version>
>>          <hbase.version>1.2.0-cdh5.7.0</hbase.version>
>>      </properties>
>>      <dependencies>
>>          <dependency>
>>              <groupId>org.apache.hadoop</groupId>
>>              <artifactId>hadoop-core</artifactId>
>>              <version>2.6.0-mr1-cdh5.7.0.2</version>
>>          </dependency>
>>          <dependency>
>>              <groupId>org.apache.hbase</groupId>
>>              <artifactId>hbase</artifactId>
>>              <version>${hbase.version}</version>
>>              <scope>compile</scope>
>>          </dependency>
>>          <dependency>
>>              <groupId>junit</groupId>
>>              <artifactId>junit</artifactId>
>>              <version>4.11</version>
>>              <scope>test</scope>
>>          </dependency>
>>          <dependency>
>>              <groupId>org.apache.hadoop</groupId>
>>              <artifactId>hadoop-common</artifactId>
>>              <version>${hadoop.version}</version>
>>              <scope>compile</scope>
>>          </dependency>
>>          <dependency>
>>              <groupId>org.mockito</groupId>
>>              <artifactId>mockito-all</artifactId>
>>              <version>1.9.5</version>
>>          </dependency>
>>          <dependency>
>>              <groupId>org.apache.mrunit</groupId>
>>              <artifactId>mrunit</artifactId>
>>              <version>0.9.0-incubating</version>
>>              <classifier>hadoop2</classifier>
>>          </dependency>
>>          <dependency>
>>              <groupId>org.apache.hadoop</groupId>
>>              <artifactId>hadoop-common</artifactId>
>>              <version>${hadoop.version}</version>
>>              <type>test-jar</type>
>>              <scope>test</scope>
>>          </dependency>
>>          <dependency>
>>              <groupId>org.apache.hbase</groupId>
>>              <artifactId>hbase</artifactId>
>>              <version>${hbase.version}</version>
>>              <type>test-jar</type>
>>              <scope>test</scope>
>>          </dependency>
>>          <dependency>
>>              <groupId>org.apache.hadoop</groupId>
>>              <artifactId>hadoop-hdfs</artifactId>
>>              <version>${hadoop.version}</version>
>>              <type>test-jar</type>
>>              <scope>test</scope>
>>          </dependency>
>>          <dependency>
>>              <groupId>org.apache.hadoop</groupId>
>>              <artifactId>hadoop-hdfs</artifactId>
>>              <version>${hadoop.version}</version>
>>              <scope>test</scope>
>>          </dependency>
>>      </dependencies></project>
>>
>> But on trying to do mvn clean install it is failing with the below error
>>
>> [ERROR] Failed to execute goal on project Test: Could not resolve
>> dependencies for project HBaseTest:Test:jar:0.0.1-SNAPSHOT: The
>> following artifacts could not be resolved:
>> org.apache.hbase:hbase:jar:1.2.0-cdh5.7.0,
>> org.apache.hbase:hbase:jar:tests:1.2.0-cdh5.7.0: Failure to find
>> org.apache.hbase:hbase:jar:1.2.0-cdh5.7.0
>>
>> Can someone let me know what is going wrong?
>>
>>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message