hbase-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Josh Elser <els...@apache.org>
Subject Re: Reporting Error: FSHLog
Date Wed, 12 Jun 2019 20:12:59 GMT
Hi Rebekah,

By default, images get stripped out of emails.

Any chance you could host these on some external service or, better yet, 
provide the errors you're seeing in text form?

If I had to guess, I'd make sure that you have the Hadoop 3.1.2 JARs 
included on the HBase classpath. By default, you'll get Hadoop 2.x JARs 
with our binary tarball. If this is what happens, you'll want to build 
your own binary tarball using the src release. Something close to `mvn 
package assembly:single -Dhadoop.profile=3.0 
-Dhadoop-three.version=3.1.2 -DskipTests`. The resulting tarball will be 
in `hbase-assembly/target`.

- Josh

On 6/12/19 10:35 AM, Rebekah K. wrote:
> Hello,
> 
> I was recently trying to install and run hbase with my hadoop 
> installation and was wanting to report the following error I ran into 
> and how I was able to solve it...
> 
> Hadoop Version: Hadoop 3.1.2
> Hbase Version: 2.1.5
> 
> I was able to get Hbase up and running and bring up the Hbase shell. I 
> was able to successfully run a 'list' command right off the bat but when 
> I tried to run a 'create' command I would get the following error....
> 
> image.png
> I would also get the following error in my regionserver logs...
> image.png
> I found from your guy's git hub 
> (https://github.com/apache/hbase/blob/master/src/main/asciidoc/_chapters/troubleshooting.adoc#trouble.rs.startup)

> a related error with FSHLog to add the following to the hbase config file...
> 
> <property>
>    <name>hbase.wal.provider</name>
>    <value>filesystem</value>
> </property>
> 
> After adding that, and resetting hbase the error not longer occurred.
> 
> Thank you guys for your help, just wanted to report this in case it is 
> useful :)
> 
> Best,
> 
> Rebekah Kambara

Mime
View raw message