httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From YUSUI T <yusui.tomik...@gmail.com>
Subject Re: [users@httpd] Redirection via HTTPS
Date Sun, 08 Feb 2015 06:36:03 GMT
2015-02-08 12:42 GMT+09:00 Chris Arnold <carnold@electrichendrix.com>:

>  >Hello.
>   I> have a question about 301 redirection of https.
>
>  >My website is accessible with both of >non-subdomain http(s)://
> mydomain.com and >subdomain-www http(s)://www.mydomain.com. >Both have
> the same IP address.
> I> would like to change https://mydomain.com/ to >redirection for
> https://www.mydomain.com/.
> >To change for redirecting all web contents under >mydomain.com
> <http://mydomain.com/> including user directory /~user and >so on, I
> tried to add the following to /etc/apache2/mods-available/ssl.conf or
> /etc/apache2/sites-available/default-ssl.conf.
>
>  ><IfModule mod_rewrite.c>
>  >       RewriteEngine On
>   >      RewriteCond %{HTTP_HOST} >^(mydomain\.com)(:443)?
>  >       RewriteRule (.*) https://www.mydomain.com$1 >[R=301]
> ></IfModule>
>
> What does your log say? I am trying to much the same but with a redirect
> instead of a rewrite and found this helpful:
>
> http://httpd.apache.org/docs/2.4/rewrite/avoid.html
>

Thank you for the reply.

My log access.log says only this:
XXX.XXX.XXX.XX - - [08/Feb/2015:03:58:03 +0000] "HEAD / HTTP/1.1" 200 2142
"-" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:10.0) Gecko/20100101 Firefox/10.0
(Chrome)"
XXX.XXX.XXX.XX - - [08/Feb/2015:03:58:04 +0000] "GET / HTTP/1.1" 200 4104
"-" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:10.0) Gecko/20100101 Firefox/10.0
(Chrome)"

The error.log says nothing.

Next, I exchanged <IfModule mod_rewrite.c> for the "Redirect". But it shows
the following errors.

root@hostname:~# tail -n 6 /etc/apache2/mods-available/ssl.conf
<VirtualHost *:443>
        ServerName www.mydomain.com
        Redirect / https://www.mydomain.com/
</VirtualHost>

# vim: syntax=apache ts=4 sw=4 sts=4 sr noet
root@hostname:~# service apache2 restart
 * Restarting web server apache2
     Action 'start' failed.
The Apache error log may have more information.

 [fail]
 * The apache2 instance did not start within 20 seconds. Please read the
log files to discover problems
root@hostname:~# tail -n 5 /var/log/apache2/error.log
[Sun Feb 08 06:12:22.767055 2015] [mpm_prefork:notice] [pid 5874] AH00169:
caught SIGTERM, shutting down
[Sun Feb 08 06:12:23.818133 2015] [ssl:emerg] [pid 5950] AH02240: Server
should be SSL-aware but has no certificate configured [Hint:
SSLCertificateFile] ((null):0)
[Sun Feb 08 06:12:23.818204 2015] [ssl:emerg] [pid 5950] AH02312: Fatal
error initialising mod_ssl, exiting.
[Sun Feb 08 06:14:23.209329 2015] [ssl:emerg] [pid 6028] AH02240: Server
should be SSL-aware but has no certificate configured [Hint:
SSLCertificateFile] ((null):0)
[Sun Feb 08 06:14:23.209419 2015] [ssl:emerg] [pid 6028] AH02312: Fatal
error initialising mod_ssl, exiting.

I think I already installed SSL certificate...

Yusui

Mime
View raw message