httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Tianyin Xu <t...@cs.ucsd.edu>
Subject Re: [users@httpd] "DSO load failed" when using mod_authn_dbm for Berkeley DB
Date Fri, 13 May 2016 23:22:38 GMT
Hi Yann and Luca,

Yes, that fixes the problem...!!..

$ ls lib/apr-util-1/
apr_dbm_db-1.so  apr_dbm_db.a  apr_dbm_db.la  apr_dbm_db.so

It's hard to believe --with-berkeley-db is even not present in "./configure
--help"!

@Luca, you are the maintainer of the httpd docs? The page of mod_authn_dbm
really needs some more work.:-p

~t



On Fri, May 13, 2016 at 3:41 PM, Luca Toscano <toscano.luca@gmail.com>
wrote:

> Hi Yann,
>
> 2016-05-13 22:35 GMT+02:00 Yann Ylavic <ylavic.dev@gmail.com>:
>
>> On Thu, May 12, 2016 at 10:22 PM, Tianyin Xu <tixu@cs.ucsd.edu> wrote:
>> >
>> > I'm using all the latest versions of httpd, apr, and apr-util:
>> > httpd-2.4.20
>> > apr-1.5.2
>> > apr-util-1.5.4
>> >
>> > and I build the binaries using,
>> > $ ./configure --with-included-apr --enable-load-all-modules
>> >
>> > It seems I failed to build "apr-util-1/apr_dbm_db-1.so"? Actually I
>> don't
>> > have the "apr-util-1" directory at all.
>>
>> You may need to install the package libdb-dev (or libdb-devel) on your
>> system and then use --with-berkeley-db in the ./configure above.
>>
>
> Quick question: I didn't find the --with-berkeley-db option executing
> httpd's ./configure --help, but I found it only with the APR's one. How
> does the configure work when you use "--with-included-apr" ? Just to have
> an idea about how to fix the docs :)
>
> Thanks!
>
> Luca
>
>


-- 
Tianyin XU,
http://cseweb.ucsd.edu/~tixu/

Mime
View raw message