httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Konstantin Kolinko <knst.koli...@gmail.com>
Subject Re: [users@httpd] Remote_Port not recognized by SetEnvIf?
Date Thu, 23 Nov 2017 11:56:54 GMT
2017-11-23 14:07 GMT+03:00 Daniel <dferradal@gmail.com>:
> Hello,
>
> I'm trying to make a test using the REMOTE_PORT variable introduced in
> 2.4.26 according to the docs:
> http://httpd.apache.org/docs/2.4/expr.html#vars
>
> Problem I find is I can set this up easily with mod_rewrite.
>
> "
> RewriteEngine on
> RewriteRule .* - [E=REMOTE_PORT:%{REMOTE_PORT},NE]
> Header set RPHdrname %{REMOTE_PORT}e
> "
>
> But SetEnvIf does not recognize Remote_Port.
> Docs do not say it supports it, but since it is recent, I had hoped
> docs were not updated since 2.4.26 or similar.
>
> Tested this, perhaps incorrectly or in a too convoluted way, I will
> appreciate your feedback:
>
> "
> SetEnvIf Remote_Port (.*) REMOTE_PORT=$1
> Header set RPHdrname "%{REMOTE_PORT:}e
> "
>
> RPHdrname comes out empty this way ^^^

Maybe try SetEnvIfExpr directive instead of SetEnvIf?

http://httpd.apache.org/docs/2.4/mod/mod_setenvif.html#setenvifexpr

The Bugzilla ticket that introduced the REMOTE_PORT support in 2.4.26:
https://bz.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=59938

Looking at the changes, only expr parser was patched.

Best regards,
Konstantin Kolinko

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message