httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From ramakanth varala <ramakanth.var...@gmail.com>
Subject [users@httpd] System User Authentication mod_authnz_external
Date Mon, 01 Oct 2018 11:21:51 GMT
Hi All ,

I am trying for system user authentication for my web page.

Below is the config i am using,

LoadModule authn_core_module modules/mod_authn_core.so
LoadModule unixd_module modules/mod_unixd.so
LoadModule authz_core_module modules/mod_authz_core.so
LoadModule authnz_external_module modules/mod_authnz_external.so
LoadModule auth_basic_module modules/mod_auth_basic.so
LoadModule authz_user_module modules/mod_authz_user.so

DefineExternalAuth pwauth pipe /usr/bin/pwauth

<Location />
    AuthType Basic
    AuthName "Authentication Required"
    AuthBasicProvider external
    AuthExternal pwauth
    Require valid-user
</Location>


It gives the error logs as below, even though my credentials are correct.

[Mon Oct 01 15:25:53.660000 2018] [authz_core:debug] [pid 30383:tid
3078392720] mod_authz_core.c(809): [client 10.65.154.31:63658] AH01626:
authorization result of <RequireAny>: denied (no authenticated user yet)
[Mon Oct 01 15:25:53.660000 2018] [authnz_external:error] [pid 30383:tid
3078392720] [client 10.65.154.31:63658] AuthExtern pwauth
[/usr/bin/pwauth]: Failed (50) for user admin
[Mon Oct 01 15:25:53.660000 2018] [auth_basic:error] [pid 30383:tid
3078392720] [client 10.65.154.31:63658] AH01617: user admin: authentication
failure for "/": Password Mismatch

On direct invocation pwauth working fine .  Below is the output.

Linux(debug)# /usr/bin/pwauth
admin
password
Linux(debug)# echo $?
0
Linux(debug)#

Not sure what am i missing here...

Any better alternatives other than mod_authnz_external ?.

thanks

Mime
View raw message