ibatis-user-cs mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Martin Trejo Chávez <chilli_co...@hotmail.com>
Subject Re: Error at iBATIS configuration
Date Tue, 04 Jul 2006 14:56:25 GMT
Hi Gilles,

Thank you for the answer. As you noticed, the provider's enabled property 
was set to *false*, I've already changed to *true* but keeps throwing the 
same exception. I'll give a try with the minimum set of properties for the 
provider tag.

Any other ideas would be appreciated.

Regards,

ChilliCoder
http://chilli-coder.blogspot.com


>From: "Gilles Bayon" <ibatis.net@gmail.com>
>Reply-To: user-cs@ibatis.apache.org
>To: user-cs@ibatis.apache.org
>Subject: Re: Error at iBATIS configuration
>Date: Tue, 4 Jul 2006 08:45:00 +0200
>
>You must enabled the provider
><provider
>               name="sqlServer1.1"
>               enabled="*true*"
>-Gilles
>
>
>On 7/4/06, Martin Trejo Chávez <chilli_coder@hotmail.com> wrote:
>>
>>Hi everybody,
>>
>>I've a problem at running some tests with iBATIS.NET DataAccess v1.7.0with
>>VS.NET 2003 and Win XP Pro SP2/ES.
>>
>>These are the messages that throws to me:
>>------ Test started: Assembly: Kudos.Test.dll ------
>>
>>TestCase 'Kudos.Test.DelegacionTest.GetList'
>>failed: IBatisNet.Common.Exceptions.ConfigurationException :
>>- The error occurred while configure provider.
>>- The error occurred in <provider name="sqlServer1.1"
>>xmlns="http://ibatis.apache.org/dataAccess" />.
>>- Check the sqlServer1.1.
>>----> System.NullReferenceException : Referencia a objeto no establecida
>>como instancia de un objeto (it's saying that is pointing to a null
>>reference)
>>        at
>>IBatisNet.DataAccess.Configuration.DomDaoManagerBuilder.BuildDaoManagers
>>(XmlDocument
>>document, Boolean useConfigFileWatcher)
>>        at
>>IBatisNet.DataAccess.Configuration.DomDaoManagerBuilder.Configure(String
>>resource)
>>        at
>>IBatisNet.DataAccess.Configuration.DomDaoManagerBuilder.Configure()
>>        c:\documents and settings\martin.trejo\mis documentos\visual 
>>studio
>>projects\kudos.test\delegaciontest.cs(24,0): at
>>Kudos.Test.DelegacionTest.GetList()
>>        --ConfigurationException
>>        at
>>IBatisNet.DataAccess.Configuration.DomDaoManagerBuilder.ParseProvider
>>(ConfigurationScope
>>configurationScope)
>>        at
>>IBatisNet.DataAccess.Configuration.DomDaoManagerBuilder.GetContexts
>>(ConfigurationScope
>>configurationScope)
>>        at
>>IBatisNet.DataAccess.Configuration.DomDaoManagerBuilder.GetConfig
>>(ConfigurationScope
>>configurationScope)
>>        at
>>IBatisNet.DataAccess.Configuration.DomDaoManagerBuilder.BuildDaoManagers
>>(XmlDocument
>>document, Boolean useConfigFileWatcher)
>>
>>I'm using this dao.config:
>><?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
>><daoConfig xmlns="http://ibatis.apache.org/dataAccess" >
>>        <providers resource="providers.config" />
>>
>>        <context id="KudosDao" default="true" >
>>                <database>
>>                        <provider name="sqlServer1.1"/>
>>                        <dataSource name="KudosDataSource"
>>connectionString="data
>>source=INTEROPER99;database=FORJADORES;integrated security=SSPI;" />
>>                </database>
>>
>>                <daoFactory>
>>                        <dao interface="Kudos.Dao.IDelegacion, Kudos.Dao"
>>                                 implementation="Kudos.Dao.DelegacioDao,
>>Kudos.Dao" />
>>                </daoFactory>
>>        </context>
>></daoConfig>
>>
>>And this providers.config:
>><?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
>><providers>
>>        <clear />
>>        <provider
>>                name="sqlServer1.1"
>>                enabled="false"
>>                assemblyName="System.Data, Version=1.0.5000.0,
>>Culture=neutral,
>>PublicKeyToken=b77a5c561934e089"
>>                connectionClass="System.Data.SqlClient.SqlConnection"
>>                commandClass="System.Data.SqlClient.SqlCommand"
>>                parameterClass="System.Data.SqlClient.SqlParameter"
>>                parameterDbTypeClass="System.Data.SqlDbType"
>>                parameterDbTypeProperty="SqlDbType"
>>                dataAdapterClass="System.Data.SqlClient.SqlDataAdapter"
>>                commandBuilderClass="
>>System.Data.SqlClient.SqlCommandBuilder"
>>                usePositionalParameters = "false"
>>                useParameterPrefixInSql = "true"
>>                useParameterPrefixInParameter = "true"
>>                parameterPrefix="@"
>>        />
>></providers>
>>
>>Iv'e changed the line that reads <provider name="sqlServer1.1"/> and no
>>matter what always stop there.
>>
>>Can somebody please give any directions?
>>
>>Regards,
>>
>>ChilliCoder
>>http://chilli-coder.blogspot.com
>>
>>_________________________________________________________________
>>Platica con tus amigos en linea con MSN Messenger
>>http://messenger.t1msn.com.mx/
>>
>>

_________________________________________________________________
Platica con tus amigos en linea con MSN Messenger 
http://messenger.t1msn.com.mx/


Mime
View raw message