ibatis-user-cs mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Martin Trejo Chávez <chilli_co...@hotmail.com>
Subject Re: Error at iBATIS configuration
Date Tue, 04 Jul 2006 15:29:32 GMT
I've rebuilt the provider.config file and the first did was to add the 
provider schema. From there the first line of the provider tag reads:
<provider name="sqlServer1.1" enabled="true" default="true"

And finally worked.

Regards,

ChilliCoder
http://chilli-coder.blogspot.com


>From: Martin Trejo Chávez <chilli_coder@hotmail.com>
>Reply-To: user-cs@ibatis.apache.org
>To: user-cs@ibatis.apache.org
>Subject: Re: Error at iBATIS configuration
>Date: Tue, 04 Jul 2006 09:56:25 -0500
>
>Hi Gilles,
>
>Thank you for the answer. As you noticed, the provider's enabled property 
>was set to *false*, I've already changed to *true* but keeps throwing the 
>same exception. I'll give a try with the minimum set of properties for the 
>provider tag.
>
>Any other ideas would be appreciated.
>
>Regards,
>
>ChilliCoder
>http://chilli-coder.blogspot.com
>
>
>>From: "Gilles Bayon" <ibatis.net@gmail.com>
>>Reply-To: user-cs@ibatis.apache.org
>>To: user-cs@ibatis.apache.org
>>Subject: Re: Error at iBATIS configuration
>>Date: Tue, 4 Jul 2006 08:45:00 +0200
>>
>>You must enabled the provider
>><provider
>>               name="sqlServer1.1"
>>               enabled="*true*"
>>-Gilles
>>
>>
>>On 7/4/06, Martin Trejo Chávez <chilli_coder@hotmail.com> wrote:
>>>
>>>Hi everybody,
>>>
>>>I've a problem at running some tests with iBATIS.NET DataAccess 
>>>v1.7.0with
>>>VS.NET 2003 and Win XP Pro SP2/ES.
>>>
>>>These are the messages that throws to me:
>>>------ Test started: Assembly: Kudos.Test.dll ------
>>>
>>>TestCase 'Kudos.Test.DelegacionTest.GetList'
>>>failed: IBatisNet.Common.Exceptions.ConfigurationException :
>>>- The error occurred while configure provider.
>>>- The error occurred in <provider name="sqlServer1.1"
>>>xmlns="http://ibatis.apache.org/dataAccess" />.
>>>- Check the sqlServer1.1.
>>>----> System.NullReferenceException : Referencia a objeto no establecida
>>>como instancia de un objeto (it's saying that is pointing to a null
>>>reference)
>>>        at
>>>IBatisNet.DataAccess.Configuration.DomDaoManagerBuilder.BuildDaoManagers
>>>(XmlDocument
>>>document, Boolean useConfigFileWatcher)
>>>        at
>>>IBatisNet.DataAccess.Configuration.DomDaoManagerBuilder.Configure(String
>>>resource)
>>>        at
>>>IBatisNet.DataAccess.Configuration.DomDaoManagerBuilder.Configure()
>>>        c:\documents and settings\martin.trejo\mis documentos\visual 
>>>studio
>>>projects\kudos.test\delegaciontest.cs(24,0): at
>>>Kudos.Test.DelegacionTest.GetList()
>>>        --ConfigurationException
>>>        at
>>>IBatisNet.DataAccess.Configuration.DomDaoManagerBuilder.ParseProvider
>>>(ConfigurationScope
>>>configurationScope)
>>>        at
>>>IBatisNet.DataAccess.Configuration.DomDaoManagerBuilder.GetContexts
>>>(ConfigurationScope
>>>configurationScope)
>>>        at
>>>IBatisNet.DataAccess.Configuration.DomDaoManagerBuilder.GetConfig
>>>(ConfigurationScope
>>>configurationScope)
>>>        at
>>>IBatisNet.DataAccess.Configuration.DomDaoManagerBuilder.BuildDaoManagers
>>>(XmlDocument
>>>document, Boolean useConfigFileWatcher)
>>>
>>>I'm using this dao.config:
>>><?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
>>><daoConfig xmlns="http://ibatis.apache.org/dataAccess" >
>>>        <providers resource="providers.config" />
>>>
>>>        <context id="KudosDao" default="true" >
>>>                <database>
>>>                        <provider name="sqlServer1.1"/>
>>>                        <dataSource name="KudosDataSource"
>>>connectionString="data
>>>source=INTEROPER99;database=FORJADORES;integrated security=SSPI;" />
>>>                </database>
>>>
>>>                <daoFactory>
>>>                        <dao interface="Kudos.Dao.IDelegacion, Kudos.Dao"
>>>                                 implementation="Kudos.Dao.DelegacioDao,
>>>Kudos.Dao" />
>>>                </daoFactory>
>>>        </context>
>>></daoConfig>
>>>
>>>And this providers.config:
>>><?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
>>><providers>
>>>        <clear />
>>>        <provider
>>>                name="sqlServer1.1"
>>>                enabled="false"
>>>                assemblyName="System.Data, Version=1.0.5000.0,
>>>Culture=neutral,
>>>PublicKeyToken=b77a5c561934e089"
>>>                connectionClass="System.Data.SqlClient.SqlConnection"
>>>                commandClass="System.Data.SqlClient.SqlCommand"
>>>                parameterClass="System.Data.SqlClient.SqlParameter"
>>>                parameterDbTypeClass="System.Data.SqlDbType"
>>>                parameterDbTypeProperty="SqlDbType"
>>>                dataAdapterClass="System.Data.SqlClient.SqlDataAdapter"
>>>                commandBuilderClass="
>>>System.Data.SqlClient.SqlCommandBuilder"
>>>                usePositionalParameters = "false"
>>>                useParameterPrefixInSql = "true"
>>>                useParameterPrefixInParameter = "true"
>>>                parameterPrefix="@"
>>>        />
>>></providers>
>>>
>>>Iv'e changed the line that reads <provider name="sqlServer1.1"/> and no
>>>matter what always stop there.
>>>
>>>Can somebody please give any directions?
>>>
>>>Regards,
>>>
>>>ChilliCoder
>>>http://chilli-coder.blogspot.com
>>>
>>>_________________________________________________________________
>>>Platica con tus amigos en linea con MSN Messenger
>>>http://messenger.t1msn.com.mx/
>>>
>>>
>
>_________________________________________________________________
>Platica con tus amigos en linea con MSN Messenger 
>http://messenger.t1msn.com.mx/
>

_________________________________________________________________
Prodigy/MSN Hotmail Plus. Más espacio, más funcional 
http://join.msn.com/?page=features/es&pgmarket=es-mx&xAPID=1817&DI=233&SU=http://www.t1msn.com.mx


Mime
View raw message