ibatis-user-cs mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From dannystommen <da...@techconnect.nl>
Subject Re: <generate> tag not working
Date Tue, 01 Sep 2009 15:12:36 GMT

Thanks for your fast reply. I changed it, but the result is still the same
incorrect sql statement


Michael McCurrey-3 wrote:
> 
> Well,
> 
> One thing I notice that is wrong is your using a result element in your
> parameter Maps.
> 
> Instead of this:
>    <parameterMap id="insert" class="Test">
>      <result property="Name" column="name" />
>    </parameterMap>
> 
> Try this:
>    <parameterMap id="insert" class="Test">
>      <parameter property="Name" column="name" />
>    </parameterMap>
> 
> 
> On Tue, Sep 1, 2009 at 6:07 AM, dannystommen <danny@techconnect.nl> wrote:
> 
>>
>> Hi there,
>>
>> I'm trying to use parameterMaps with the <generate> tag, but it is not
>> working. I have a databse with table 'test_table' and 2 colums: id & name
>>
>>  <resultMaps>
>>    <resultMap id="TestResult" class="Test">
>>      <result property="ID" column="id" />
>>      <result property="Name" column="name" />
>>    </resultMap>
>>  </resultMaps>
>>
>>  <parameterMaps>
>>    <parameterMap id="insert" class="Test">
>>      <result property="Name" column="name" />
>>    </parameterMap>
>>
>>    <parameterMap id="update" class="Test" extends="insert">
>>      <result property="ID" column="id" />
>>    </parameterMap>
>>  </parameterMaps>
>>
>>  <statements>
>>    <!--Insert description-->
>>    <insert id="Insert" parameterMap="insert">
>>      <selectKey property="ID" type="post" resultClass="int">
>>        select LAST_INSERT_ID() as value
>>      </selectKey>
>>      <generate table="test_table" />
>>    </insert>
>>
>>    <update id="Update" parameterMap="update">
>>      <generate table="test_table" by="id" />
>>    </update>
>>
>>  </statements>
>> </sqlMap>
>>
>> the first error occurs when I try to configure Ibatis (first use).
>> "Specified argument was out of the range of valid values.\r\nParameter
>> name:
>> index". This happens in de update tag. When I comment this generate tag
>> out,
>> the configuration succeeds. Why is this happening, I don't have any
>> parameter that is named 'index'.
>>
>> Secondly, when I try to execute the insert statement, it fails with the
>> message dat column 'name' has no default value. After some debugging, I
>> saw
>> that ibatis generated the next insert statement: "INSERT INTO test_table
>> ()
>> VALUES ()", while it should be: "INSERT INTO test_table (name) VALUES
>> (something_here?)"
>>
>> Why is this happening?
>>
>>
>> --
>> View this message in context:
>> http://www.nabble.com/%3Cgenerate%3E-tag-not-working-tp25240019p25240019.html
>> Sent from the iBATIS - User - Cs mailing list archive at Nabble.com.
>>
>>
>> ---------------------------------------------------------------------
>> To unsubscribe, e-mail: user-cs-unsubscribe@ibatis.apache.org
>> For additional commands, e-mail: user-cs-help@ibatis.apache.org
>>
>>
> 
> 
> -- 
> Michael J. McCurrey
> Read with me at http://www.mccurrey.com
> http://chaoticmindramblings.blogspot.com/
> 
> 

-- 
View this message in context: http://www.nabble.com/%3Cgenerate%3E-tag-not-working-tp25240019p25242101.html
Sent from the iBATIS - User - Cs mailing list archive at Nabble.com.


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: user-cs-unsubscribe@ibatis.apache.org
For additional commands, e-mail: user-cs-help@ibatis.apache.org


Mime
View raw message