james-server-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Sasa Milenkovic (JIRA)" <server-...@james.apache.org>
Subject [jira] [Commented] (JAMES-1509) SSL/TLS IMAP doesn't work with MS Outlook
Date Wed, 05 Jun 2013 21:11:20 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/JAMES-1509?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=13676353#comment-13676353
] 

Sasa Milenkovic commented on JAMES-1509:
----------------------------------------

I accepted and installed it trough the dialog which was provided by Outlook. It works fine
in the beginning (Outlook successfully tests the incoming and outgoing servers and download
folders and mail headers) until I try to open an e-mail to be visible in its mail browser.
Even if the problem with Outlook exists, other IMAP clients resolved that.
The certificate is self-signed.
                
> SSL/TLS IMAP doesn't work with MS Outlook
> -----------------------------------------
>
>                 Key: JAMES-1509
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/JAMES-1509
>             Project: James Server
>          Issue Type: Bug
>          Components: IMAPServer
>    Affects Versions: 3.0.0-beta5
>         Environment: OS: Linux Mint Cinnamon,
> tried JAVA: jdk1.6_45, jdk1.7.0_17
> tried JAMES: 3.0.0-beta5-20130531.150929-105-app, 3.0.0-beta5-20130605.125605-110-app
>            Reporter: Sasa Milenkovic
>            Priority: Blocker
>              Labels: IMAP, Outlook, certificate, security, self-signed
>
> I am having problems with reading IMAP messages from MS Outlook (i.e. 2010), while T-Bird
and other clients works as expected.  This problem is occurring just when i add self-signed
cert. When I am using unsecured communication, everything works fine, but I need SSL/TLS on
MS Outlook 2003/2007/2010 
> On the server side I have Linux Debian, and minimum of two additional machines (DNS and
Win7 with MS Outlook) in the local network, so I can only have self-signed certificate (no
public domain). SMTP is not secured and present on 2525 port just for compatibility, root
processor is empty as I do not need sending messages. 
> However, Outlook accepts certificate and tests connection without complaining I even
got folder structure and mail list, but when I try to read any mail Outlook does something
and puff - connection goes to hell . One version of Outlook even crash. James shows this trace
in imapserver.log: 
> ... 
> INFO  12:54:10,103 | james.imapserver | ID=1705397097 Connection established from 192.168.1.102

> DEBUG 12:54:11,704 | james.imapserver | ID=1705397097 Got <tag>: 3kyy 
> DEBUG 12:54:11,705 | james.imapserver | ID=1705397097 Got <command>: CAPABILITY

> DEBUG 12:54:11,730 | james.imapserver | ID=1705397097 No mailbox selected 
> DEBUG 12:54:11,977 | james.imapserver | ID=1705397097 Got <tag>: vity 
> DEBUG 12:54:11,978 | james.imapserver | ID=1705397097 Got <command>: LOGIN 
> DEBUG 12:54:12,106 | james.imapserver | ID=1705397097 INBOX exists. No need to create
it. 
> DEBUG 12:54:12,327 | james.imapserver | ID=1705397097 Got <tag>: rmbb 
> DEBUG 12:54:12,329 | james.imapserver | ID=1705397097 Got <command>: IDLE 
> DEBUG 12:54:12,342 | james.imapserver | ID=1705397097 No mailbox selected 
> DEBUG 12:54:12,715 | james.imapserver | ID=1705397097 Got <tag>: aovf 
> DEBUG 12:54:12,716 | james.imapserver | ID=1705397097 Got <command>: LIST 
> DEBUG 12:54:12,940 | james.imapserver | ID=1705397097 Got <tag>: ased 
> DEBUG 12:54:12,941 | james.imapserver | ID=1705397097 Got <command>: IDLE 
> DEBUG 12:54:12,944 | james.imapserver | ID=1705397097 No mailbox selected 
> DEBUG 12:54:16,572 | james.imapserver | ID=1705397097 Got <tag>: 8jcl 
> DEBUG 12:54:16,573 | james.imapserver | ID=1705397097 Got <command>: LIST 
> DEBUG 12:54:28,019 | james.imapserver | ID=1705397097 Got <tag>: i0zm 
> DEBUG 12:54:28,020 | james.imapserver | ID=1705397097 Got <command>: LSUB 
> DEBUG 12:54:28,406 | james.imapserver | ID=1705397097 Got <tag>: sqa1 
> DEBUG 12:54:28,407 | james.imapserver | ID=1705397097 Got <command>: SELECT 
> DEBUG 12:54:28,410 | james.imapserver | ID=1705397097 Loaded mailbox #private:me@email.com:test

> DEBUG 12:54:28,430 | james.imapserver | ID=1705397097 Loaded mailbox #private:me@email.com:test

> DEBUG 12:54:32,319 | james.imapserver | ID=1705397097 Got <tag>: egrm 
> DEBUG 12:54:32,319 | james.imapserver | ID=1705397097 Got <command>: FETCH 
> DEBUG 12:54:32,327 | james.imapserver | ID=1705397097 Loaded mailbox #private:me@email.com:test

> DEBUG 12:54:32,341 | james.imapserver | ID=1705397097 Loaded mailbox #private:me@email.com:test

> DEBUG 12:54:32,525 | james.imapserver | ID=1705397097 Got <tag>: r9n5 
> DEBUG 12:54:32,526 | james.imapserver | ID=1705397097 Got <command>: UID 
> DEBUG 12:54:32,540 | james.imapserver | ID=1705397097 Loaded mailbox #private:me@email.com:test

> DEBUG 12:54:32,564 | james.imapserver | ID=1705397097 Loaded mailbox #private:me@email.com:test

> DEBUG 12:54:32,730 | james.imapserver | ID=1705397097 Got <tag>: 54vi 
> DEBUG 12:54:32,731 | james.imapserver | ID=1705397097 Got <command>: UID 
> DEBUG 12:54:32,733 | james.imapserver | ID=1705397097 Loaded mailbox #private:me@email.com:test

> DEBUG 12:54:32,751 | james.imapserver | ID=1705397097 Loaded mailbox #private:me@email.com:test

> WARN  12:54:37,596 | james.imapserver | ID=1705397097 Error while processing imap request:
java.io.IOException - Connection reset by peer 
> DEBUG 12:54:37,601 | james.imapserver | ID=1705397097 Error while processing imap request

> java.io.IOException: Connection reset by peer 
>         at sun.nio.ch.FileDispatcher.read0(Native Method) 
>         at sun.nio.ch.SocketDispatcher.read(SocketDispatcher.java:21) 
>         at sun.nio.ch.IOUtil.readIntoNativeBuffer(IOUtil.java:198) 
>         at sun.nio.ch.IOUtil.read(IOUtil.java:166) 
>         at sun.nio.ch.SocketChannelImpl.read(SocketChannelImpl.java:245) 
>         at org.jboss.netty.channel.socket.nio.NioWorker.read(NioWorker.java:315) 
>         at org.jboss.netty.channel.socket.nio.NioWorker.processSelectedKeys(NioWorker.java:274)

>         at org.jboss.netty.channel.socket.nio.NioWorker.run(NioWorker.java:194) 
>         at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.runTask(ThreadPoolExecutor.java:895)

>         at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:918)

>         at java.lang.Thread.run(Thread.java:662) 
> IINFO  12:54:37,612 | james.imapserver | ID=1705397097 Connection closed for 192.168.1.102

> INFO  12:55:05,217 | james.imapserver | ID=1634157420 Connection established from 192.168.1.102

> DEBUG 12:55:05,682 | james.imapserver | ID=1634157420 Got <tag>: z464 
> DEBUG 12:55:05,683 | james.imapserver | ID=1634157420 Got <command>: CAPABILITY

> DEBUG 12:55:05,688 | james.imapserver | ID=1634157420 No mailbox selected 
> DEBUG 12:55:05,908 | james.imapserver | ID=1634157420 Got <tag>: q3s4 
> ... 
> config: 
> imapserver.xml: set for socketTLS on port 993, 
> james-database.property: set for MySQL db, 
> james.keystore: RSA 2048 key 
> mailbox.xml: set for maildir 
> mailetcontainer.xml: everything under root processor commented out 
> pop3server.xml: turned off (everything deleted under pop3server tag except jmxName) 
> smtpserver.xml: default on 2525 port 
>   
> I am generating mails myself and putting them into maildirs, that part is working properly
as if other clients have no complaints, only Outlook doesn't work properly with this. As if
MS Outlook is the most common choice of my clients I must find solution for this problem or
change James to something other. (Binc works fine with Outlook)

--
This message is automatically generated by JIRA.
If you think it was sent incorrectly, please contact your JIRA administrators
For more information on JIRA, see: http://www.atlassian.com/software/jira

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: server-dev-unsubscribe@james.apache.org
For additional commands, e-mail: server-dev-help@james.apache.org


Mime
View raw message