kafka-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Harsha <st...@harsha.io>
Subject Re: create topic does not really executed successfully
Date Tue, 03 Feb 2015 04:46:22 GMT
Xinyl,
        Do you have any logs when the kafka-topics.sh unable to create
        topic dirs. Apart from this make sure you point to a different
        dir other than /tmp/kafka-logs since this dir gets delete when
        your machine restarts and not a place to store your topic data.
-Harsha

On Mon, Feb 2, 2015, at 07:03 PM, Xinyi Su wrote:
> Hi,
> 
> -bash-4.1$ bin/kafka-topics.sh  --zookeeper <zkhosst>:2181 --create
> --topic
> zerg.hydra --partitions 3 --replication-factor 2
> Created topic "zerg.hydra".
> 
> -bash-4.1$ ls -lrt /tmp/kafka-logs/zerg.hydra-2
> total 0
> -rw-r--r-- 1 users        0 Feb  3 02:58 00000000000000000000.log
> -rw-r--r-- 1 users 10485760 Feb  3 02:58 00000000000000000000.index
> 
> We can see the topic partition directory is created after the shell
> command
> is executed since I have not sent any data yet.
> But this shell command is not always executed successfully, sometimes it
> fails to create the directory for topic-partition.
> 
> Besides, the broker number is greater than replication factor in my kafka
> cluster.
> 
> Thanks.
> Xinyi
> 
> On 2 February 2015 at 22:24, Gwen Shapira <gshapira@cloudera.com> wrote:
> 
> > IIRC, the directory is only created after you send data to the topic.
> >
> > Do you get errors when your producer sends data?
> >
> > Another common issue is that you specify replication-factor 3 when you
> > have fewer than 3 brokers.
> >
> > Gwen
> >
> > On Mon, Feb 2, 2015 at 2:34 AM, Xinyi Su <xinyisu@gmail.com> wrote:
> > > Hi,
> > >
> > > I am using Kafka_2.9.2-0.8.2-beta.  When I use kafka-topic.sh to create
> > > topic, I observed sometimes the topic is not really created successfully
> > as
> > > the output shows in console.
> > >
> > > Below is my command line:
> > >
> > > # bin/kafka-topics.sh  --zookeeper <xxx>:2181 --create --topic zerg.hydra
> > > --partitions 3 --replication-factor 3
> > >
> > > The command prompts "created topic xxx", but local storage directory used
> > > for this topic under "log.dirs" does not created at all. Normally, there
> > > should be some folders like zerg.hydra-0, zerg.hydra-1... just named
> > > according to partion id and assignment policy.
> > >
> > > I come across this issue about four times, the disk is not full and
> > > directory access permission is legal. Do you know about the cause of this
> > > issue?
> > >
> > > Thanks.
> > >
> > > Xinyi
> >

Mime
View raw message