kafka-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Stevo Slavić <ssla...@gmail.com>
Subject Re: failing to fetch topic metadata
Date Sun, 05 Jul 2015 15:53:22 GMT
Hello Emanuele,

>From logs it seems that auto.create.topics.enable is not overriden for the
embedded broker.
It also seems that test is explicitly creating topic before publishing
message to it.
Consider commenting out explicit topic creation and rely on implicit topic
creation.

Kind regards,
Stevo Slavic.

On Sun, Jul 5, 2015 at 11:32 AM, Emanuele Blanco <emanuele.blanco@gmail.com>
wrote:

> Hi,
>
> When trying to send a message to a local Kafka (created via
> KafkaServerStartable), I'm getting loads of
>
>  (Logging.scala:83) - Error while fetching metadata [{TopicMetadata for
> topic test_topic ->
> No partition metadata for topic test_topic due to
> kafka.common.LeaderNotAvailableException}] for topic [test_topic]: class
> kafka.common.LeaderNotAvailableException
>
> and I'm failing to send the message. I started ZooKeeper using
> NIOServerCnxnFactory and a standalone ZooKeeperServer. I set
> advertised.host.name in the Kafka properties and I've been using 127.0.0.1
> everywhere instead of localhost to avoid ipv6 problems.
>
> From what I can see from the logs though - available at
> https://gist.github.com/manub/06b5beedf6ece9701655 - the topic is created,
> but somehow I'm not able to get the metadata while sending a message.
>
> Any suggestions in what I'm doing wrong?
>
> Many thanks
>
> Emanu
> ​​
> ele Blanco
> Twitter - @manub <http://twitter.com/manub>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message