kafka-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Brenden Cobb <bc...@blackducksoftware.com>
Subject Topic deletion issues
Date Thu, 31 Dec 2015 03:39:43 GMT
Hello-

We have a use case where we're trying to create a topic, delete, then recreate with the same
topic name.

Running into inconsistant results.

Creating the topic:
/opt/kafka/bin/kafka-topics.sh --create --partitions 3 --replication-factor 3 --topic test-01
--zookeeper zoo01:2181, zoo02:2181, zoo03:2181

Delete:
/opt/kafka/bin/kafka-topics.sh --delete --topic test-01 --zookeeper zoo01:2181, zoo02:2181,
zoo03:2181

Repeat creation.

The results are inconsistant. Executing the above several times can be successful, then sporadically
we get caught in "topic marked for deletion" and it does not clear.

This appears to be a Zookeeper issue of sorts as the logs will show:
[2015-12-30 22:32:32,946] WARN Conditional update of path /brokers/topics/test-01/partitions/0/state
with data {"controller_epoch":21,"leader":2,"version":1,"leader_epoch":1,"isr":[2,0,1]} and
expected version 1 failed due to org.apache.zookeeper.KeeperException$NoNodeException: KeeperErrorCode
= NoNode for /brokers/topics/test-01/partitions/0/state (kafka.utils.ZkUtils$)

In this instance no subdirectories exist beyond /brokers/topics/test-01

I'd like to know if this is a common occurrance and why the Zookeeper node isn't "fully" created
as Kafka deletion seems stuck without the expected node path.

We are using Kafka 8.2

Appreciate any info/guidance.

Thanks,
BC
Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message