kafka-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Nazario Parsacala <dodongj...@gmail.com>
Subject Re: Kafka SSL Configuration Problems
Date Mon, 01 Feb 2016 20:09:12 GMT
Aha , got it. So thats where I got confused. 



> On Feb 1, 2016, at 3:04 PM, Ismael Juma <ismaelj@gmail.com> wrote:
> 
> Hi Nazario,
> 
> The problem in the original post is that you were setting
> advertised.host.name, which means that advertised.listeners won't fall back
> to listeners anymore. Yes, it's  bit confusing given how the configs
> evolved over time.
> 
> I have configured several clusters to use SSL by setting listeners
> exclusively. It works, trust me. :)
> 
> Ismael
> On 1 Feb 2016 19:57, "Nazario Parsacala" <dodongjuan@gmail.com> wrote:
> 
>> I dont think that is the behavior I have seen. If I set listeners only  (
>> as per my original post) , SSL will never get registered.
>> 
>> [2016-02-01 11:27:49,712] INFO Registered broker 0 at path /brokers/ids/0
>> with addresses: PLAINTEXT -> EndPoint(servername,9092,PLAINTEXT)
>> (kafka.utils.ZkUtils)
>> 
>> 
>> The only way I have been able to do this, is setting both.
>> 
>> 
>> 
>>> On Feb 1, 2016, at 2:54 PM, Ismael Juma <ismael@juma.me.uk> wrote:
>>> 
>>> On Mon, Feb 1, 2016 at 7:15 PM, Nazario Parsacala <dodongjuan@gmail.com>
>>> wrote:
>>> 
>>>> So it looks like you need both listeners and advertised.listeners ..?
>>>> 
>>> 
>>> No, you always need to set `listeners` (`advertised.listeners` defaults
>> to
>>> `listeners`). If you want `advertised.listeners` to be different than
>>> `listeners`, then you need to set both. A pull request to improve the
>>> documentation is welcome.
>>> 
>>> Ismael
>> 
>> 


Mime
View raw message