kafka-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "M. Manna" <manme...@gmail.com>
Subject Re: kafka broker not available at starting
Date Mon, 11 Sep 2017 16:23:22 GMT
There was a typo in my previous email. Try with this (and replace your ip
address and hostname appropriately):


listeners=PLAINTEXT://hidden_ip:55091
advertised.listeners=PLAINTEXT://localhost:55091
listener.security.protocol.map=PLAINTEXT:PLAINTEXT,SSL:SSL

On 11 September 2017 at 17:15, Andrea Giordano <
andrea.giordano.inf@gmail.com> wrote:

> I’m sure I haven’t touched anything. Is it probably a fault with the
> proxy? The cluster is not managed by me.
> this is the result:
>
> java.lang.IllegalArgumentException: Error creating broker listeners from
> ‘PLAINTEXT:hidden_ip:55091': Unable to parse PLAINTEXT:hidden_ip:55091 to a
> broker endpoint
>
> > On 11 Sep 2017, at 18:06, M. Manna <manmedia@gmail.com> wrote:
> >
> > Could you try with the following:
> >
> > listeners=PLAINTEXT:hidden_ip:55091
> > advertised.listeners=PLAINTEXT://localhost:55091
> > listener.security.protocol.map=PLAINTEXT:PLAINTEXT,SSL:SSL
> >
> > "Until some weeks ago everything worked fine" - means you have
> accidentaly
> > changed something.
> >
> > On 11 September 2017 at 16:44, Andrea Giordano <
> > andrea.giordano.inf@gmail.com> wrote:
> >
> >> Hi,
> >> I set on a ubuntu node of a cluster a kafka 0.11.0.0 instance. Until
> some
> >> weeks ago everything worked fine, today I'm trying to starting it and I
> >> obtain this error after the boot:
> >>
> >> [2017-09-11 16:21:13,894] INFO [Kafka Server 0], started
> >> (kafka.server.KafkaServer)
> >> [2017-09-11 16:21:18,998] WARN Connection to node 0 could not be
> >> established. Broker may not be available. (org.apache.kafka.clients.
> >> NetworkClient)
> >> [2017-09-11 16:21:21,991] WARN Connection to node 0 could not be
> >> established. Broker may not be available. (org.apache.kafka.clients.
> >> NetworkClient)
> >> ... and so on...
> >> My server.properties:
> >>
> >> ############################# Server Basics
> #############################
> >>
> >> # The id of the broker. This must be set to a unique integer for each
> >> broker.
> >> broker.id=0
> >>
> >> # Switch to enable topic deletion or not, default value is false
> >> delete.topic.enable=true
> >>
> >> ############################# Socket Server Settings
> >> ##########################$
> >>
> >> # The address the socket server listens on. It will get the value
> returned
> >> from
> >> # java.net.InetAddress.getCanonicalHostName() if not configured.
> >> #   FORMAT:
> >> #     listeners = listener_name://host_name:port
> >> #   EXAMPLE:
> >> #     listeners = PLAINTEXT://your.host.name:9092
> >> #listeners=PLAINTEXT://9092
> >>
> >> # Hostname and port the broker will advertise to producers and
> consumers.
> >> If no$
> >> # it uses the value for "listeners" if configured.  Otherwise, it will
> use
> >> the $
> >> # returned from java.net.InetAddress.getCanonicalHostName().
> >> advertised.listeners=PLAINTEXT://hidden_ip:55091
> >> I edited advertised.listeners because there is a proxy to redirect
> >> requests to the broker. Anyway until some weeks ago everything worked
> >> fine...
> >>
> >> My step to start kafka:
> >>
> >> 1- service zookeeper start
> >> 2- ./kafka_2.11-0.11.0.0/bin/kafka-server-start.sh
> >> ~/kafka_2.11-0.11.0.0/config/server.properties
> >> Any advises? Thank you
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message