kafka-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "M. Manna" <manme...@gmail.com>
Subject Re: Some problems about Kafka Cluster
Date Tue, 05 Mar 2019 18:08:57 GMT
I’m not sure what’s your intention here. Are you trying to do QuickStart or
upgrading, or something else ?



On Tue, 5 Mar 2019 at 18:02, luke_liu@11h5.com <luke_liu@11h5.com> wrote:

> 1. The Zookeeper configuration file like this:
>
>     tickTime=2000
>     dataDir=/root/zookeeper
>     clientPort=2181
>
>     I started Zookeeper with Standalone mode and listened on default port
> 2181.
>
>     And then, I inputed command "cd /opt/kafka-2.1.1" on shell window.
>
>     Next,  issue command "cp -rf conf/server.properties
> conf/server-1.properties" and "cp -rf conf/server.properties
> conf/server-2.properties".
>
>     And then, I edited "conf/server-1.properties" and
> "conf/server-2.properties" files like this:
>
>     broker.id=1
>     listeners=PLAINTEXT://:9093
>     log.dirs=/root/kafka/kafka-logs-1
>
>     broker.id=2
>     listeners=PLAINTEXT://:9094
>     log.dirs=/root/kafka/kafka-logs-2
>
>     Last, I run "./bin/kafka-server-start.sh
> conf/server.properties"、"./bin/kafka-server-start.sh
> conf/server-1.properties"、"./bin/kafka-server-start.sh
> conf/server-2.properties".
>
>     The previous Kafka process was closed when I started to next kafka
> process.
>
>     I have no idea about that. Shall I need to use Zookeer cluster in
> Kafka cluster mode?
>
>     Hope your reply as soon as possiable. Thanks...
>
>
>
> luke_liu@11h5.com
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message