lens-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Pranav Kumar Agarwal <praag...@gmail.com>
Subject Unable to run TestHiveDriver tests on latest code
Date Sun, 28 Jun 2015 16:01:09 GMT
Hi Lens Gurus,

I installed lens from latest and found that tests are failing:
Running TestSuite
Tests run: 31, *Failures: 21*, Errors: 0, Skipped: 0, Time elapsed: 
41.213 sec <<< FAILURE! - in TestSuite
testExecuteQuery(org.apache.lens.driver.hive.TestHiveDriver)  Time 
elapsed: 1.068 sec  <<< FAILURE!

I'm getting following error from CLI

lens-shell>query execute select * from local_fact1
28 Jun 2015 20:14:12,586 [Spring Shell] INFO  cliLogger  - Query handle: 
34eb78db-6f47-4079-841e-bf6f7a6e0b1e
28 Jun 2015 20:14:17,854 [Spring Shell] INFO  cliLogger  - User query: 
'select * from local_fact1' was submitted to 
org.apache.lens.driver.hive.HiveDriver
28 Jun 2015 20:14:17,855 [Spring Shell] INFO  cliLogger  -  Driver 
query: 'select * from local_fact1' and Driver handle: OperationHandle 
[opType=EXECUTE_STATEMENT, 
getHandleIdentifier()=8f489ef6-068f-4333-ba83-8333bea499f9]
*Command failed java.lang.IllegalStateException: Failed to get resultset 
metadata, cause:HTTP 404 Not Found*
lens-shell>query execute select * from local_fact1
28 Jun 2015 20:14:25,233 [Spring Shell] INFO  cliLogger  - Query handle: 
1f59bc58-9272-4a95-8f95-cb3ad9225d69
28 Jun 2015 20:14:26,211 [Spring Shell] INFO  cliLogger  - User query: 
'select * from local_fact1' was submitted to 
org.apache.lens.driver.hive.HiveDriver
28 Jun 2015 20:14:26,212 [Spring Shell] INFO  cliLogger  -  Driver 
query: 'select * from local_fact1' and Driver handle: OperationHandle 
[opType=EXECUTE_STATEMENT, 
getHandleIdentifier()=4f1f8c9a-a9b3-4556-a2ba-b9ad3a8823b5]
*0 rows process in (0) seconds.*

There are 2 issues
a) I intermittently get the result metadata failed with HTTP 404
b) 0 rows returned.

For each query fired via Lens I can see map reduce job getting initiated 
but the results for *all* queries is always 0 rows processed.

Is this a known issue?

Regards,
-Pranav.

Mime
View raw message