lens-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "amareshwarisr ." <amareshw...@gmail.com>
Subject Re: Unable to run TestHiveDriver tests on latest code
Date Mon, 29 Jun 2015 04:23:35 GMT
Pranav,

Is JAVA_HOME environment variable set? HiveDriver tests required JAVA_HOME
to be set.

Also, Can you look at querylogs by running following in lens-driver-hive
module?

 target/query_logs/*/* |less

Also, is your /tmp is fine? Some of the tests use /tmp to put tables and
their data.

Thanks
Amareshwari

On Mon, Jun 29, 2015 at 1:43 AM, Yash Sharma <yash360@gmail.com> wrote:

> Hey Pranav,
> Could you also share your OS details. There are coupe of intermittent
> issues with windows.
> I am able to build on my local setup. I am on Ubuntu 14 Java 7 Mvn 3.0+
> and able to build it.
>
> Please share the error stack you faced while building the tests. Also do
> consider exploring/contributing back in case you gather sufficient
> information about the issue.We would love to see your contributions.
>
> Best,
> Yash
>
> On Sun, Jun 28, 2015 at 11:21 PM, Pranav Kumar Agarwal <praagarw@gmail.com
> > wrote:
>
>>  Hi Yash,
>>
>> Thanks for your prompt response.
>>
>> I was able to see that 404 is coming from
>> QueryExecutionServiceImpl.getResultSet method. In that method ctx is null
>> and the query handle isn't yet stored in finished_queries table  hence the
>> NotFoundException is raised. I can run other commands like show cubes etc.
>> I don't think its a connection issue.
>>
>> All the queries are running well from inmobi's hive cli.
>>
>> I'm using Java 1.7 and maven 3.21. I was able to run Lens with the same
>> tools earlier.
>>
>> Regards,
>> -Pranav.
>>
>>
>> On 28/06/15 9:48 pm, Yash Sharma wrote:
>>
>> Also mention ur env details and java/maven versions.
>> Would be helpful for us to debug.
>>
>> Thanks
>>
>> - Via mobile. Excuse brevity.
>> On 28 Jun 2015 9:46 pm, "Yash Sharma" <yash360@gmail.com> wrote:
>>
>>> Hi Pranav,
>>> The error does not highlight a lot of info about your error but i
>>> believe that a 404 might be a connection issue.
>>>
>>> Can u check if u can access hive directly (inmobi's version of hive).
>>> The root cause can be identified by the testcase u mentioned. I feel it
>>> might be related.
>>>
>>> Could you share more info or error logs. Lets figure out the root cause
>>> if it helps.
>>>
>>> Regards
>>>
>>> - Via mobile. Excuse brevity.
>>> On 28 Jun 2015 9:26 pm, "Pranav Kumar Agarwal" <praagarw@gmail.com>
>>> wrote:
>>>
>>>>  Hi Lens Gurus,
>>>>
>>>> I installed lens from latest and found that tests are failing:
>>>> Running TestSuite
>>>> Tests run: 31, *Failures: 21*, Errors: 0, Skipped: 0, Time elapsed:
>>>> 41.213 sec <<< FAILURE! - in TestSuite
>>>> testExecuteQuery(org.apache.lens.driver.hive.TestHiveDriver)  Time
>>>> elapsed: 1.068 sec  <<< FAILURE!
>>>>
>>>> I'm getting following error from CLI
>>>>
>>>> lens-shell>query execute select * from local_fact1
>>>> 28 Jun 2015 20:14:12,586 [Spring Shell] INFO  cliLogger  - Query
>>>> handle: 34eb78db-6f47-4079-841e-bf6f7a6e0b1e
>>>> 28 Jun 2015 20:14:17,854 [Spring Shell] INFO  cliLogger  - User query:
>>>> 'select * from local_fact1' was submitted to
>>>> org.apache.lens.driver.hive.HiveDriver
>>>> 28 Jun 2015 20:14:17,855 [Spring Shell] INFO  cliLogger  -  Driver
>>>> query: 'select * from local_fact1' and Driver handle: OperationHandle
>>>> [opType=EXECUTE_STATEMENT,
>>>> getHandleIdentifier()=8f489ef6-068f-4333-ba83-8333bea499f9]
>>>> *Command failed java.lang.IllegalStateException: Failed to get
>>>> resultset metadata, cause:HTTP 404 Not Found*
>>>> lens-shell>query execute select * from local_fact1
>>>> 28 Jun 2015 20:14:25,233 [Spring Shell] INFO  cliLogger  - Query
>>>> handle: 1f59bc58-9272-4a95-8f95-cb3ad9225d69
>>>> 28 Jun 2015 20:14:26,211 [Spring Shell] INFO  cliLogger  - User query:
>>>> 'select * from local_fact1' was submitted to
>>>> org.apache.lens.driver.hive.HiveDriver
>>>> 28 Jun 2015 20:14:26,212 [Spring Shell] INFO  cliLogger  -  Driver
>>>> query: 'select * from local_fact1' and Driver handle: OperationHandle
>>>> [opType=EXECUTE_STATEMENT,
>>>> getHandleIdentifier()=4f1f8c9a-a9b3-4556-a2ba-b9ad3a8823b5]
>>>> *0 rows process in (0) seconds.*
>>>>
>>>> There are 2 issues
>>>> a) I intermittently get the result metadata failed with HTTP 404
>>>> b) 0 rows returned.
>>>>
>>>> For each query fired via Lens I can see map reduce job getting
>>>> initiated but the results for *all* queries is always 0 rows processed.
>>>>
>>>> Is this a known issue?
>>>>
>>>> Regards,
>>>> -Pranav.
>>>>
>>>
>>
>

Mime
View raw message