logging-log4net-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Dominik Psenner <dpsen...@gmail.com>
Subject Re: Log4Net v2.0.8 - SMTP appender not relaying emails on Windows Server 2003
Date Tue, 14 Nov 2017 10:24:01 GMT
log4net should not even compile if it referenced classes that do not exist
in a targetted framework. Note that this might be related to
https://issues.apache.org/jira/browse/LOG4NET-548 too. This could be a
symptom of the fact that net 4.5 is a in place replacement of net 4.0. You
should be able to confirm this if you tried to compile log4net on a machine
that has only net 4.0 installed. Unfortunately i have no possibility to
evaluate this because I have no operating system to evaluate this on.

On 13 Nov 2017 5:58 p.m., "Mohkam Singh Sawhney" <singhmss@yahoo.com> wrote:

Hi Dominik,

I reviewed the accepted answer on the link that you shared.

Our application is a console application that was compiled against .net
framework 4. We are using the framework 4.0 version of the log4net
dll.  Windows
server 2003 does not support .net framework 4.5.

ClaimsIdentity Class was introduced in framework 4.5. (
https://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.security.
claims.claimsidentity.aspx). Why is the log4net dll referencing this class?

[image: Inline image]


Thanks and Regards

Mohkam Singh

------------------------------
*From:* Dominik Psenner <dpsenner@gmail.com>
*To:* Log4NET User <log4net-user@logging.apache.org>; Mohkam Singh Sawhney <
singhmss@yahoo.com>
*Sent:* Monday, November 13, 2017 12:16 AM
*Subject:* Re: Log4Net v2.0.8 - SMTP appender not relaying emails on
Windows Server 2003

Googling yields this:

https://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/378905e5-
297b-4235-a170-f519d77f02b9/iis7-web-app-error-could-not-load-type-
systemsecurityclaimsclaimsidentity-from-assembly?forum=csharpgeneral

On 12 Nov 2017 11:36 a.m., "Mohkam Singh Sawhney" <singhmss@yahoo.com>
wrote:

We were using Log4Net v1.2.13.0 with an application that targets .net
framework 4 on windows server 2003, Below is the SmptAppender configuration
(hiding our production values with xxxx). We were able to receive email on
'FATAL' log entry.

    <appender name="SmtpAppender" type="log4net.Appender. SmtpAppender">
      <to value="xxxx" />
      <from value="xxxx" />
      <subject type="log4net.Util. PatternString" value="xxxx" />
      <smtpHost value="xxxx" />
      <username value="xxxx" />
      <password value="xxxx" />
      <authentication value="Basic" /><bufferSize value="5" /><lossy
value="true" /><evaluator type="log4net.Core. LevelEvaluator">
        <threshold value="FATAL" />
      </evaluator><layout type="log4net.Layout. PatternLayout">
        <conversionPattern value="%newline%date %-5level [%logger]
%message%newline%exception% newline" />
      </layout>
    </appender>

We recently updated our application to use Log4Net v2.0.8, with the same
configuration for SmptAppender . After this update, we stopped receiving
emails. On enabling the internal log4Net logging, the below error was
logged.

log4net: Created Appender [SmtpAppender]
log4net: Adding appender named [SmtpAppender] to logger [root].
log4net: Hierarchy Threshold []
log4net:ERROR [SmtpAppender] ErrorCode: GenericFailure. Failed in DoAppend
System.TypeLoadException: Could not load type 'System.Security.Claims.
ClaimsIdentity' from assembly 'mscorlib, Version=4.0.0.0, Culture=neutral,
PublicKeyToken= b77a5c561934e089'.
   at log4net.Core.LoggingEvent.get_ UserName()
   at log4net.Core.LoggingEvent. FixVolatileData(FixFlags flags) in
c:\log4net\tags\2.0.8RC1\src\ Core\LoggingEvent.cs:line 1341
   at log4net.Appender. BufferingAppenderSkeleton. Append(LoggingEvent
loggingEvent) in c:\log4net\tags\2.0.8RC1\src\ Appender\
BufferingAppenderSkeleton.cs: line 483
   at log4net.Appender. AppenderSkeleton.DoAppend( LoggingEvent
loggingEvent) in c:\log4net\tags\2.0.8RC1\src\
Appender\AppenderSkeleton.cs: line 317
log4net: Shutdown called on Hierarchy [log4net-default-repository]

If we revert back to Log4Net v1.2.13.0, we start receiving emails as
expected. Please advise how can we resolve the issue with version 2.0.8.


Thanks and Regards

Mohkam Singh

Mime
View raw message