lucene-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Gregory Chanan (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Commented] (SOLR-5970) Create collection API always has status 0
Date Sat, 17 May 2014 02:03:15 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/SOLR-5970?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=14000606#comment-14000606
] 

Gregory Chanan commented on SOLR-5970:
--------------------------------------

I looked into this a bit.  It looks like the collection creation always returns status 0,
and returns the failures of the individual shards in the "failure" field of the response and
successes in "success."  That's interesting information, although I'm not sure it's that more
useful for the end-user than just throwing an exception listing all the failures or just the
first failure.

This also appears to be an issue with the other OverseerCollectionProcessor, although I'm
not sure if there is any case where an individual operation is not successful, but we'd want
to not throw an exception.  Anyone have an opinion?  [~markmiller]?

> Create collection API always has status 0
> -----------------------------------------
>
>                 Key: SOLR-5970
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/SOLR-5970
>             Project: Solr
>          Issue Type: Bug
>            Reporter: Abraham Elmahrek
>
> The responses below are from a successful create collection API (https://cwiki.apache.org/confluence/display/solr/Collections+API#CollectionsAPI-CreateormodifyanAliasforaCollection)
call and an unsuccessful create collection API call. It seems the 'status' is always 0.
> Success:
> {u'responseHeader': {u'status': 0, u'QTime': 4421}, u'success': {u'': {u'core': u'test1_shard1_replica1',
u'responseHeader': {u'status': 0, u'QTime': 3449}}}}
> Failure:
> {u'failure': 
>   {u'': u"org.apache.solr.client.solrj.impl.HttpSolrServer$RemoteSolrException:Error
CREATEing SolrCore 'test43_shard1_replica1': Unable to create core: test43_shard1_replica1
Caused by: Could not find configName for collection test43 found:[test1]"},
>  u'responseHeader': {u'status': 0, u'QTime': 17149}
> }
> It seems like the status should be 400 or something similar for an unsuccessful attempt?



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.2#6252)

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@lucene.apache.org
For additional commands, e-mail: dev-help@lucene.apache.org


Mime
View raw message