lucene-solr-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Feng Gao <f...@caiman.com>
Subject RE: sometimes, snapshooter doesn't work
Date Fri, 02 May 2008 16:35:24 GMT
Hi Otis,

Thanks,
Before I sent my first email to solr-user, I checked the follows:

1. Disk is not full, there is 40G available.
2. There is not snapshot created last midnight under solr/data folder.
3. I checked the log and there is no any new log for the snapshoter.
4. I sent the snapshoter command manually at 2008/05/02 11:04:00, the snapshot was created.

Here it is a part of the log:
-----------------------------------------------
2008/05/01 05:30:50 started by solr
2008/05/01 05:30:50 command: /opt/solr-jetty/solr/bin/snapshooter
2008/05/01 05:30:50 taking snapshot /opt/solr-jetty/solr/data/snapshot.20080501053050
2008/05/01 05:30:50 ended (elapsed time: 0 sec)
2008/05/01 19:53:20 started by solr
2008/05/01 19:53:20 command: /opt/solr-jetty/solr/bin/snapshooter arg1 arg2
2008/05/01 19:53:20 taking snapshot /opt/solr-jetty/solr/data/snapshot.20080501195320
2008/05/01 19:53:20 ended (elapsed time: 0 sec)
2008/05/02 11:04:00 started by solr
2008/05/02 11:04:00 command: ./snapshooter
2008/05/02 11:04:00 taking snapshot /opt/solr-jetty/solr/data/snapshot.200805021         
                                                                                       10400
2008/05/02 11:04:00 ended (elapsed time: 0 sec)
-------------------------------------------------
After 2008/05/01 19:53:20, I am sure that we committed and optimized once around 2008/05/02
00:53:00.

And I checked the log of our program which sends the commit and optimize to solr. There is
no any exception. And I can see the commit and optimize having been sent to solr in the log.
I don't think that the problem is in solr. There is probably a bug in our program. I don't
think so as well. (Really??), checking again...

The program and solr have been working fine for a few months. This is the second time I met
this kind of problem.

Thanks,


Feng


-----Original Message-----
From: Otis Gospodnetic [mailto:otis_gospodnetic@yahoo.com]
Sent: May 2, 2008 11:46 AM
To: solr-user@lucene.apache.org
Subject: Re: sometimes, snapshooter doesn't work

Hi Feng,

That's not enough information for anyone to help.  You should have a look at the snapshooter
log.
Here are some other ideas:
- What does "did not work" mean?  No snapshot was created?
- Is your disk/partition full?
- Can you run commit or optimize now and see if snapshooter will work?

Otis
--
Sematext -- http://sematext.com/ -- Lucene - Solr - Nutch

----- Original Message ----
> From: Feng Gao <fgao@caiman.com>
> To: "solr-user@lucene.apache.org" <solr-user@lucene.apache.org>
> Sent: Friday, May 2, 2008 5:09:49 PM
> Subject: sometimes, snapshooter doesn't work
>
> Hi,
>
> Here is the config info in solrconfig.xml:
>
>
>       /opt/solr-jetty/solr/bin/snapshooter
>       /opt/solr-jetty/solr/data
>       true
>        arg1 arg2
>        MYVAR=val1
>
>
>
>       /opt/solr-jetty/solr/bin/snapshooter
>       /opt/solr-jetty/solr/data
>       true
>
>
> Our system updates the solr index once daily. Mostly, the snapshooter works.
> Last night, it did not work.
>
>
> Thanks,
>
> Feng
>



Mime
View raw message