lucene-solr-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Mauricio Scheffer <mauricioschef...@gmail.com>
Subject Re: "Only one usage of each socket address" error
Date Fri, 02 Oct 2009 12:47:19 GMT
Did you try this?
http://blogs.msdn.com/dgorti/archive/2005/09/18/470766.aspx
<http://blogs.msdn.com/dgorti/archive/2005/09/18/470766.aspx>Also, please
post the full exception stack trace.

2009/10/2 Steinar Asbjørnsen <steinarasb@gmail.com>

> Tried running solr on jetty now, and I still get the same error:(.
>
> Steinar
>
> Den 1. okt. 2009 kl. 16.23 skrev Steinar Asbjørnsen:
>
>
>  Hi.
>>
>> This situation is still bugging me.
>> I thought i had it fixed yday, but no...
>>
>> Seems like this goes both for deleting and adding, but I'll explain the
>> delete-situation here:
>> When I'm deleting documents(~5k) from a index, i get a error message
>> saying
>> "Only one usage of each socket address (protocol/network address/port) is
>> normally permitted 127.0.0.1:8983".
>>
>> I've tried  both delete by id and delete by query, and both gives me the
>> same error.
>> The command that is giving me the errormessage is solr.Delete(id) and
>> solr.Delete(new SolrQuery("id:"+id)).
>>
>> The command is issued with SolrNet, and I'm not sure if this is SolrNet or
>> solr related.
>>
>> I cannot find anything that helps me out in the catalina-log.
>> Are there any other logs that should be checked?
>>
>> I'm grateful for any pointers :)
>>
>> Thanks,
>> Steinar
>>
>> Den 29. sep. 2009 kl. 11.15 skrev Steinar Asbjørnsen:
>>
>>  Seems like the post in the SolrNet group:
>>> http://groups.google.com/group/solrnet/browse_thread/thread/7e3034b626d3e82d?pli=1
helped
>>> me get trough.
>>>
>>> Thanks you solr-user's for helping out too!
>>>
>>> Steinar
>>>
>>> Videresendt melding:
>>>
>>>  Fra: Steinar Asbjørnsen <steinarasb@gmail.com>
>>>> Dato: 28. september 2009 17.07.15 GMT+02.00
>>>> Til: solr-user@lucene.apache.org
>>>> Emne: Re: "Only one usage of each socket address" error
>>>>
>>>> I'm using the add(MyObject) command form ()in a foreach loop to add my
>>>> objects to the index.
>>>>
>>>> In the catalina-log i cannot see anything that helps me out.
>>>> It stops at:
>>>> 28.sep.2009 08:58:40 org.apache.solr.update.processor.LogUpdateProcessor
>>>> finish
>>>> INFO: {add=[12345]} 0 187
>>>> 28.sep.2009 08:58:40 org.apache.solr.core.SolrCore execute
>>>> INFO: [core2] webapp=/solr path=/update params={} status=0 QTime=187
>>>> Whitch indicates nothing wrong.
>>>>
>>>> Are there any other logs that should be checked?
>>>>
>>>> What it seems like to me at the moment is that the foreach is passing
>>>> objects(documents) to solr faster then solr can add them to the index. As
in
>>>> I'm eventually running out of connections (to solr?) or something.
>>>>
>>>> I'm running another incremental update that with other objects where the
>>>> foreachs isn't quite as fast. This job has added over 100k documents without
>>>> failing, and still going. Whereas the problematic job fails after ~3k.
>>>>
>>>> What I've learned trough the day tho, is that the index where my feed is
>>>> failing is actually redundant.
>>>> I.e I'm off the hook for now.
>>>>
>>>> Still I'd like to figure out whats going wrong.
>>>>
>>>> Steinar
>>>>
>>>>  There's nothing in that output that indicates something we can help
>>>>> with over in solr-user land.  What is the call you're making to Solr?
 Did
>>>>> Solr log anything anomalous?
>>>>>
>>>>>        Erik
>>>>>
>>>>>
>>>>> On Sep 28, 2009, at 4:41 AM, Steinar Asbjørnsen wrote:
>>>>>
>>>>>  I just posted to the SolrNet-group since i have the exact same(?)
>>>>>> problem.
>>>>>> Hope I'm not beeing rude posting here as well (since the SolrNet-group
>>>>>> doesn't seem as active as this mailinglist).
>>>>>>
>>>>>> The problem occurs when I'm running an incremental feed(self made)
of
>>>>>> a index.
>>>>>>
>>>>>> My post:
>>>>>> [snip]
>>>>>> Whats happening is that i get this error message (in VS):
>>>>>> "A first chance exception of type
>>>>>> 'SolrNet.Exceptions.SolrConnectionException' occurred in SolrNet.DLL"
>>>>>> And the web browser (which i use to start the feed says:
>>>>>> "System.Data.SqlClient.SqlException: Timeout expired.  The timeout
>>>>>> period elapsed prior to completion of the operation or the server
is
>>>>>> not responding."
>>>>>> At the time of writing my index contains 15k docs, and "lacks" ~700k
>>>>>> docs that the incremental feed should take care of adding to the
>>>>>> index.
>>>>>> The error message appears after 3k docs are added, and before 4k
>>>>>> docs are added.
>>>>>> I'm committing each 1%1000==0.
>>>>>> In addittion autocommit is set to:
>>>>>> <autoCommit>
>>>>>> <maxDocs>10000</maxDocs>
>>>>>> </autoCommit>
>>>>>> More info:
>>>>>> From schema.xml:
>>>>>> <field name="id" type="text" indexed="true" stored="true"
>>>>>> required="true" />
>>>>>> <field name="name" type="string" indexed="true" stored="true"
>>>>>> required="false" />
>>>>>> I'm fetching data from a (remote) Sql 2008 Server, using sqljdbc4.jar.
>>>>>> And Solr is running on a local Tomcat-installation.
>>>>>> SolrNet version: 0.2.3.0
>>>>>> Solr Specification Version: 1.3.0.2009.08.29.08.05.39
>>>>>>
>>>>>> [/snip]
>>>>>> Any suggestions on how to fix this would be much apreceiated.
>>>>>>
>>>>>> Regards,
>>>>>> Steinar
>>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>
>>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message