lucene-solr-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Erik Hatcher <erik.hatc...@gmail.com>
Subject Re: VelocityResponseWriter/Solritas character encoding issue
Date Wed, 18 Nov 2009 15:00:22 GMT
Sascha,

Can you give me a test document that causes an issue?  (maybe send me  
a Solr XML document in private e-mail).   I'll see what I can do once  
I can see the issue first hand.

	Erik


On Nov 18, 2009, at 2:48 PM, Sascha Szott wrote:

> Hi,
>
> I've played around with Solr's VelocityResponseWriter (which is  
> indeed a very useful feature for rapid prototyping). I've realized  
> that Velocity uses ISO-8859-1 as default character encoding. I've  
> changed this setting to UTF-8 in my velocity.properties file (inside  
> the conf directory), i.e.,
>
>   input.encoding=UTF-8
>   output.encoding=UTF-8
>
> and checked that the settings were successfully loaded.
>
> Within the main Velocity template, browse.vm, the character encoding  
> is set to UTF-8 as well, i.e.,
>
>   <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8"/>
>
> After starting Solr (which is deployed in a Tomcat 6 server on a  
> Ubuntu machine), I ran into some character encoding problems.
>
> Due to the change of input.encoding to UTF-8, no problems occur when  
> non-ASCII characters are presend in the query string, e.g. german  
> umlauts. But unfortunately, something is wrong with the encoding of  
> characters in the html page that is generated by  
> VelocityResponseWriter. The non-ASCII characters aren't displayed  
> properly (for example, FF prints a black diamond with a white  
> question mark). If I manually set the encoding to ISO-8859-1, the  
> non-ASCII characters are displayed correctly. Does anybody have a  
> clue?
>
> Thanks in advance,
> Sascha
>
>
>
>
>
>
>


Mime
View raw message