lucene-solr-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Erick Erickson <erickerick...@gmail.com>
Subject Re: Weird Behavior When Querying Field of Type String
Date Tue, 11 May 2010 23:13:32 GMT
What is the debug output of the query? That would shed some light on the
issue...

Best
Erick

On Tue, May 11, 2010 at 5:48 PM, Alex Wang <awang@crossview.com> wrote:

>
> Hi,
>
> I am getting a weird behavior in my Solr (1.4) index:
>
> I have a field defined as follows:
>
> <field name="productType" type="string" indexed="true" stored="true" />
>
> and in all my index documents, the value of this field is "ProductBean"
> (without quotes).
>
> However, in the Solr admin console, when I type in the following query, I
> am expecting all my documents to come back, but Solr does not return any
> results:
>
> productType:ProductBean
>
> Strangely, when I use the "Analysis" tool, it found a match as expected and
> here is the output (with ProductBean highlighted):
>
>
> Index Analyzer
>
> org.apache.solr.schema.FieldType$DefaultAnalyzer {}
>
> term position
>
>
> 1
>
>
> term text
>
>
> ProductBean
>
>
> term type
>
>
> word
>
>
> source start,end
>
>
> 0,11
>
>
> payload
>
>
>
>
> Query Analyzer
>
> org.apache.solr.schema.FieldType$DefaultAnalyzer {}
>
> term position
>
>
> 1
>
>
> term text
>
>
> ProductBean
>
>
> term type
>
>
> word
>
>
> source start,end
>
>
> 0,11
>
>
> payload
>
>
>
>
> Also, if I use wild card searches, I get results as expected
> (productType:ProductBe*).
>
> I have tried various things like clearing my browser cache, deleting the
> data folder and re-index. None of them helps. Can someone please shed some
> light here?
>
> Thanks,
>
> Alex
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message