lucene-solr-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Duncan Irvine <duncan.w.irv...@gmail.com>
Subject Replication happening before replicateAfter event
Date Fri, 30 Nov 2012 12:25:34 GMT
Hi All,
  I'm a bit new to the whole solr world and am having a slight problem with
replication.  I'm attempting to configure a master/slave scenario with bulk
updates happening periodically. I'd like to insert a large batch of docs to
the master, then invoke an optimize and have it only then replicate to the
slave.

At present I can create the master index, which seems to go to plan.
 Watching the updateHandler, I see records being added, indexed and
auto-committed every so often.  If I query the master while I am inserting,
and auto-commits have happened I see 0 records.  Then, when I commit at the
end, they all appear at once.  This is as I'd expect.

What doesn't seem to be working right is that I've configured replication
to "replicateAfter" "startup" and "optimize" with a pollInterval of 60s;
however the slave is replicating and serving the "uncommitted" data
(although presumably post-auto-commit).

According to my master, I have:

Version: 0
Gen: 1
Size: 1.53GB
replicateAfter: optimize, startup

And, at present, my slave says:
Master:
  Version: 0
  Gen: 1
  Size: 1.53GB
Slave:
  Version: 1354275651817
  Gen: 52
  Size: 1.39GB

Which is a bit odd.
If I query the slave, I get results and as the slave polls I gradually get
more and more.

Obviously, I can disable polling and enable it programmatically once I'm
ready, but I was hoping to avoid that.

Does anyone have any thoughts?

Cheers,
  Duncan.

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message