lucene-solr-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Erick Erickson <erickerick...@gmail.com>
Subject Re: softCommit doesn't work - ?
Date Tue, 23 Jul 2013 23:33:36 GMT
Right, issuing a commit after every document is not good
practice. Relying on the auto commit parameters in
solrconfig.xml is usually best, although I will sometimes
issue a commit at the very end of the indexing run.


Several things about this thread aren't making sense. First of
all your commitwithin parameter (your server.add(doc, int)
is not soft committing anything, it's just telling solr to commit
documents in the future). But you should be seeing
these after 10 seconds.

Check your solrconfig and insure that your autocommit
settings have <openSearcher>true</openSearcher> set,
that could possibly be what you're seeing.

The fact that you have all those segments indicates that
the commits are going through, so maybe you just
have openSearcher set to false.

This is almost certainly an assumption you're making that's
not so, what you're doing _should_ work....

For that matter, what are your soft commit settings in solrconfig.xml?


Best
Erick


On Tue, Jul 23, 2013 at 11:48 AM, tskom <tsiedlaczek@hotmail.co.uk> wrote:
> Thanks for your comment Eric.
>
> When I use .... *server.add(doc);* - everything is fine (but takes long time
> to hard commit every single doc) , so I am sure docs are uniquely indexed.
>
> Maybe I shouldn't do *server.commit();* at all from solrj code, so SOLR
> would use autoCommit/autoSoftCommit configuration defined in solrconfig.xml
> ?
>
> Maybe there are some bits missing ?
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
> --
> View this message in context: http://lucene.472066.n3.nabble.com/softCommit-doesn-t-work-tp4079578p4079772.html
> Sent from the Solr - User mailing list archive at Nabble.com.

Mime
View raw message