lucene-solr-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Christopher Gross <cogr...@gmail.com>
Subject Re: HTTPS for SolrCloud
Date Tue, 02 Sep 2014 16:19:48 GMT
Hi Hoss.

I did finally stumble onto that document (just after I posted my last
message, of course).
Using bash shell.

I've now tried those steps:

Tomcat is stopped.

First I run:
./zkcli.sh -zkhost localhost:2181 -cmd put /clusterprops.json
'{"urlScheme":"https"}'

I confirm via the zookeeper-provided client:
[zk: localhost:2181(CONNECTED) 0] get /clusterprops.json
{"urlScheme":"https"}
cZxid = 0x10000053a
ctime = Tue Sep 02 16:11:09 GMT-00:00 2014
mZxid = 0x10000053a
mtime = Tue Sep 02 16:11:09 GMT-00:00 2014
pZxid = 0x10000053a
cversion = 0
dataVersion = 0
aclVersion = 0
ephemeralOwner = 0x0
dataLength = 21
numChildren = 0
[zk: localhost:2181(CONNECTED) 1]

Next I start Tomcat, I get this:
482  [localhost-startStop-1] ERROR org.apache.solr.core.SolrCore  â
null:org.noggit.JSONParser$ParseException: JSON Parse Error:
char=',position=0 BEFORE=''' AFTER='{"urlScheme":"https"}''

I've done it with & without the quotes, based on commentary here:
http://qnalist.com/questions/4770318/solrcloud-and-https

I get the same error with loading in the props this way:
./zkcli.sh -zkhost localhost:2181 -cmd put /clusterprops.json
{\"urlScheme\":\"https\"}

Error:
533  [localhost-startStop-1] ERROR org.apache.solr.core.SolrCore  â
null:org.noggit.JSONParser$ParseException: JSON Parse Error:
char=',position=0 BEFORE=''' AFTER='{"urlScheme":"https"}''

"putfile" also nets the same error.

I'm not sure where I'm supposed to go from here.

Thanks!

-- Chris


On Tue, Sep 2, 2014 at 12:06 PM, Chris Hostetter <hossman_lucene@fucit.org>
wrote:

>
> First question: ignoring the oiginal jira (which may be out of date
> due to later improvements) have you seen the instructions?
>
>
> https://cwiki.apache.org/confluence/display/solr/Enabling+SSL#EnablingSSL-SolrCloud
>
> : I always get a message like this:
> : Caused by: org.noggit.JSONParser$ParseException: Expected string:
> : char=\,position=1 BEFORE='{\' AFTER='"urlScheme\":\"https\"}'
>
> looks like you have literally backslash caractes in your JSON (evidently
> from your attempts to ecape the quote characters)
>
> If you're having trouble with putting hte JSON directly in the command
> line (you're examples looked really contrived - which shell are you
> using?) you can always "-putfile" directly and bypass any concerns about
> the shell...
>
> https://cwiki.apache.org/confluence/display/solr/Command+Line+Utilities
>
>
>
> -Hoss
> http://www.lucidworks.com/
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message