lucene-solr-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "S.L" <simpleliving...@gmail.com>
Subject Re: SolrCloud 4.7 not doing distributed search when querying from a load balancer.
Date Fri, 03 Oct 2014 02:32:32 GMT
Erick,

I would like to add that the interesting behavior i.e point #2 that I
mentioned in my earlier reply  happens in all the shards , if this were to
be a distributed search issue this should have not manifested itself in the
shard that contains the key that I am searching for , looks like the search
is just failing as whole intermittently .

Also ,the collection is being actively indexed as I query this, could that
be an issue too ?

Thanks.

On Thu, Oct 2, 2014 at 10:24 PM, S.L <simpleliving016@gmail.com> wrote:

> Erick,
>
> Thanks for your reply, I tried your suggestions.
>
> 1 . When not using loadbalancer if  *I have distrib=false* I get
> consistent results across the replicas.
>
> 2. However here's the insteresting part , while not using load balancer if
> I *dont have distrib=false* , then when I query a particular node ,I get
> the same behaviour as if I were using a loadbalancer , meaning the
> distributed search from a node works intermittently .Does this give any
> clue ?
>
>
>
> On Thu, Oct 2, 2014 at 7:47 PM, Erick Erickson <erickerickson@gmail.com>
> wrote:
>
>> Hmmm, nothing quite makes sense here....
>>
>> Here are some experiments:
>> 1> avoid the load balancer and issue queries like
>> http://solr_server:8983/solr/collection/q=whatever&distrib=false
>>
>> the &distrib=false bit will cause keep SolrCloud from trying to send
>> the queries anywhere, they'll be served only from the node you address
>> them to.
>> that'll help check whether the nodes are consistent. You should be
>> getting back the same results from each replica in a shard (i.e. 2 of
>> your 6 machines).
>>
>> Next, try your failing query the same way.
>>
>> Next, try your failing query from a browser, pointing it at successive
>> nodes.
>>
>> Where is the first place problems show up?
>>
>> My _guess_ is that your load balancer isn't quite doing what you think, or
>> your cluster isn't set up the way you think it is, but those are guesses.
>>
>> Best,
>> Erick
>>
>> On Thu, Oct 2, 2014 at 2:51 PM, S.L <simpleliving016@gmail.com> wrote:
>> > Hi All,
>> >
>> > I am trying to query a 6 node Solr4.7  cluster with 3 shards and  a
>> > replication factor of 2 .
>> >
>> > I have fronted these 6 Solr nodes using a load balancer , what I notice
>> is
>> > that every time I do a search of the form
>> > q=*:*&fq=(id:9e78c064-919f-4ef3-b236-dc66351b4acf)  it gives me a result
>> > only once in every 3 tries , telling me that the load balancer is
>> > distributing the requests between the 3 shards and SolrCloud only
>> returns a
>> > result if the request goes to the core that as that id .
>> >
>> > However if I do a simple search like q=*:* , I consistently get the
>> right
>> > aggregated results back of all the documents across all the shards for
>> > every request from the load balancer. Can someone please let me know
>> what
>> > this is symptomatic of ?
>> >
>> > Somehow Solr Cloud seems to be doing search query distribution and
>> > aggregation for queries of type *:* only.
>> >
>> > Thanks.
>>
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message