lucene-solr-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Will ferrer <wfer...@xfire.com>
Subject Re: New To Solr, getting error using the quick start guide
Date Sun, 29 Mar 2015 22:38:07 GMT
Hi Swawn.

Thanks so much for the response. I will do so more tests on this and send
more info in the next day or 2, maybe that will illuminate something.  I
hope you are having a great weekend.

All the best.

Will Ferrer

On Sat, Mar 28, 2015 at 10:28 AM, Shawn Heisey <apache@elyograg.org> wrote:

> On 3/27/2015 8:00 PM, Will ferrer wrote:
> > I am new to solr and trying to run through the quick start guide (
> > http://lucene.apache.org/solr/quickstart.html).
> >
> > The installation seems fine but then I run:
> >
> > bin/solr start -e cloud -noprompt
>
> You are starting the cloud example with no prompts.
>
> > http://localhost:8983/solr/#/ shows data in my web browser, but the
> cloud
> > tab is empty under graph.
> >
> > Any advice any one give me to get me started here with the product would
> be
> > very appreciated.
>
> The console log that you included with your message said nothing about
> creating the gettingstarted collection, but when I try the command you
> used on the following setups, it creates the collection every time:
>
> *) Linux, from the tags/lucene_solr_5_0_0 source.
> *) Windows 8.1, from the binary 5.0.0 download.
> *) Linux, from the branch_5x source.
>
> Here's my console log from the first item above - Solr built from the
> tags/lucene_solr_5_0_0 source:
>
> ---------------
>
> elyograg@sauron:~/asf/lucene_solr_5_0_0/solr$ bin/solr -e cloud -noprompt
>
> Welcome to the SolrCloud example!
>
>
> Starting up 2 Solr nodes for your example SolrCloud cluster.
> Creating Solr home directory
> /home/elyograg/asf/lucene_solr_5_0_0/solr/example/cloud/node1/solr
> Cloning Solr home directory
> /home/elyograg/asf/lucene_solr_5_0_0/solr/example/cloud/node1 into
> /home/elyograg/asf/lucene_solr_5_0_0/solr/example/cloud/node2
>
> Starting up SolrCloud node1 on port 8983 using command:
>
> solr start -cloud -s example/cloud/node1/solr -p 8983
>
>
> Waiting to see Solr listening on port 8983 [/]
> Started Solr server on port 8983 (pid=13260). Happy searching!
>
>
> Starting node2 on port 7574 using command:
>
> solr start -cloud -s example/cloud/node2/solr -p 7574 -z localhost:9983
>
>
> Waiting to see Solr listening on port 7574 [/]
> Started Solr server on port 7574 (pid=13419). Happy searching!
>
>   Connecting to ZooKeeper at localhost:9983
> Uploading
>
> /home/elyograg/asf/lucene_solr_5_0_0/solr/server/solr/configsets/data_driven_schema_configs/conf
> for config gettingstarted to ZooKeeper at localhost:9983
>
> Creating new collection 'gettingstarted' using command:
>
> http://166.70.79.221:7574/solr/admin/collections?action=CREATE&name=gettingstarted&numShards=2&replicationFactor=2&maxShardsPerNode=2&collection.configName=gettingstarted
>
> {
>   "responseHeader":{
>     "status":0,
>     "QTime":6869},
>   "success":{"":{
>       "responseHeader":{
>         "status":0,
>         "QTime":6387},
>       "core":"gettingstarted_shard1_replica2"}}}
>
>
>
> SolrCloud example running, please visit http://localhost:8983/solr
>
>
> elyograg@sauron:~/asf/lucene_solr_5_0_0/solr$
>
> ---------------
>
> I don't know why it's not creating the collection for you, unless maybe
> you are running a different version built from older source code or
> something.
>
> Thanks,
> Shawn
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message