lucene-solr-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Alfonso Muñoz-Pomer Fuentes <amu...@ebi.ac.uk>
Subject Re: Empty buckets when faceting over an EnumField or TrieIntField (5.1.0)
Date Fri, 01 May 2015 15:53:41 GMT
I forgot to add my "kingdomEnum" definition in schema.xml:
<fieldType name="kingdomEnum" class="solr.EnumField" 
enumsConfig="enumsConfig.xml" enumName="kingdom"/>

On 01/05/2015 16:38, Alfonso Muñoz-Pomer Fuentes wrote:
> Hi,
>
> I’m having problems when faceting over an EnumField such as this:
> <field name="kingdom" type="kingdomEnum" indexed="true" stored="true"
> required="true" />
>
> And in enumsConfig.xml:
> <?xml version="1.0" ?>
> <enumsConfig>
>      <enum name="kingdom">
>          <value>plants</value>
>          <value>metazoa</value>
>          <value>fungi</value>
>      </enum>
> </enumsConfig>
>
>
> A query such as the one below returns all buckets empty:
> curl http://localhost:8983/solr/enumTest/query -d '
> {
>    query: "*:*",
>    facet : {
>      kingdom : {terms : kingdom}
>    }
> }'
>
> {...
> "facets":{
>      "count":17,
>      "kingdom":{
>        "buckets":[]}}}
>
>
> If I turn the kingdom field to be a string, then faceting works as
> expected. The same happens with TrieIntField (aggregating functions like
> avg work but unique doesn’t). This worked in Heliosearch. Has anybody
> had any similar problems? Am I missing something?
>
> Thank you in advance.
>
> Alfonso

Mime
View raw message