lucene-solr-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Erick Erickson <erickerick...@gmail.com>
Subject Re: Solr Issue
Date Wed, 07 Dec 2016 21:00:57 GMT
It's possibly you have autosuggest configured and it's rebuilding on startup.
See "buildOnStartup" here:
https://cwiki.apache.org/confluence/display/solr/Suggester

Depending on the suggester, this will re-read _all_ documents
from the index to build the internal autosuggest structures which
can take many minutes. That would also explain Shawn's observation
that there is quite a gap in the timestamps.

Although I am puzzled by a couple of things:
1> There should be a message in your log
explicitly referencing building autosuggest. I don't see it.
2> this message:
o.a.s.c.CorePropertiesLocator Found 0 core
definitions

seems to indicate that there are no replicas on the server.

Best,
Erick



On Wed, Dec 7, 2016 at 9:01 AM, Shawn Heisey <apache@elyograg.org> wrote:
> On 12/7/2016 3:24 AM, Monti Chandra wrote:
>> I am working on solr version to 6.2.1. It was working so nice for the first
>> 20 days and now the server is restarting very slow(15-20 min).
>> Please get the hardware specs of my system below:
>> Linux version 3.10.0-327.el7.x86_64 (builder@kbuilder.dev.centos.org) (gcc
>> version 4.8.3 20140911 (Red Hat 4.8.3-9) (GCC) )
>> kernel-3.10.0-327.el7.x86_64
>
> These are not hardware specs.  They are software specs, and really don't
> contain anything useful.  From this, we can tell that you are running
> CentOS 7 64-bit with a 3.10 kernel, and that's pretty much it.
>
>> It is working fine when i am taking solr directory to another server of
>> same configuartion.
>>
>> As I am using 6.2.1 basically,  So i have downloaded the fresh
>> solr-6.2.1(without any collection) and try to start the same but the server
>> is not  able to start effectively. please get the log below:
> <snip>
>> 596  INFO  (main) [   ] o.a.s.c.CoreContainer No authentication plugin used.
>> 127902 INFO  (main) [   ] o.a.s.c.CorePropertiesLocator Looking for core
>> definitions underneath /root/temp/solr-6.2.1/server/solr
>> 127906 INFO  (main) [   ] o.a.s.c.CorePropertiesLocator Found 0 core
>> definitions
>> 127909 INFO  (main) [   ] o.a.s.s.SolrDispatchFilter
>> user.dir=/root/temp/solr-6.2.1/server
>> 127909 INFO  (main) [   ] o.a.s.s.SolrDispatchFilter
>> SolrDispatchFilter.init() done
>> 127918 INFO  (main) [   ] o.e.j.s.h.ContextHandler Started
>> o.e.j.w.WebAppContext@5383967b
>> {/solr,file:///root/temp/solr-6.2.1/server/solr-webapp/webapp/,AVAILABLE}{/root/temp/solr-6.2.1/server/solr-webapp/webapp}
>> 127926 INFO  (main) [   ] o.e.j.s.ServerConnector Started
>> ServerConnector@1573f9fc{HTTP/1.1,[http/1.1]}{0.0.0.0:9999}
>> 127926 INFO  (main) [   ] o.e.j.s.Server Started @128185ms
>>
>>
>> Is there any H/w, OS or kernel level threat caused by running solr? Please
>> help me I am wondering for a very long time.
>
> This log shows no errors.  It says that Jetty is listening on port
> 9999.  It does look like it took a couple of minutes for Solr to finish
> starting, but other than that, I cannot see any problems here.
>
> Troubleshooting performance issues like this requires careful
> observation, and may be very difficult to do via a mailing list.  We
> have pretty much zero information to go on, and the logs you have sent
> do not even contain any relevant warnings.
>
> There is only one odd thing.  The log jumps from 596 milliseconds to
> 127902 milliseconds -- over two minutes with absolutely no information
> logged, after which it completes startup.  When I start a
> freshly-downloaded Solr 6.2.1 in foreground mode, the time difference
> between these two log entries on my system is only 32 milliseconds, and
> then Solr is fully started less than a second later.
>
> 4271 INFO  (main) [   ] o.a.s.c.CoreContainer No authentication plugin used.
> 4303 INFO  (main) [   ] o.a.s.c.CorePropertiesLocator Looking for core
> definitions underneath C:\Users\sheisey\Downloads\solr-6.2.1\server\solr
> 4552 INFO  (main) [   ] o.a.s.c.CorePropertiesLocator Found 0 core
> definitions
> 4552 INFO  (main) [   ] o.a.s.s.SolrDispatchFilter
> user.dir=C:\Users\sheisey\Downloads\solr-6.2.1\server
> 4552 INFO  (main) [   ] o.a.s.s.SolrDispatchFilter
> SolrDispatchFilter.init() done
> 4553 INFO  (main) [   ] o.e.j.s.h.ContextHandler Started
> o.e.j.w.WebAppContext@a67c67e{/solr,file:///C:/Users/sheisey/Downloads/solr-6.2.1/server/solr-webapp/webapp/,AVAILABLE}{C:\Users\sheisey\Downloads\solr-6.2.1\server/solr-webapp/webapp}
> 4559 INFO  (main) [   ] o.e.j.s.ServerConnector Started
> ServerConnector@4c12331b{HTTP/1.1,[http/1.1]}{0.0.0.0:8983}
> 4560 INFO  (main) [   ] o.e.j.s.Server Started @5548ms
>
> Do you have any more information you can share?  Something I'd like to
> see is a screenshot of "top" running in your terminal, after starting
> the fresh Solr with no collections.  Before getting the screenshot,
> press shift-M to sort the list by memory usage.
>
> Thanks,
> Shawn
>

Mime
View raw message