lucene-solr-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Erick Erickson <erickerick...@gmail.com>
Subject Re: SolrQuery Highlight Problem - Not working for text
Date Thu, 02 Aug 2018 18:01:41 GMT
Does your _text_ field have stored="true"? That's still a requirement
for highlighting.

the _default managed schema has _text_ as stored="false", so if you
just worked from that.....

Best,
Erick

On Thu, Aug 2, 2018 at 10:19 AM, THADC
<timothy.clotworthy.junk@gmail.com> wrote:
> Hi, we recently upgraded from solr 4.7  to solr 7.3. One of the things we had
> to change for this was the value of text_general type in schema.xml going
> from "text" to "_text_". Most everywhere things are working fine, except
> that highlight info is no showing up in our search results performing
> searches against text_general type. Here is a sample query:
>
>                                 SolrQuery query = new
> SolrQuery().setHighlight(true).setParam("hl.simple.pre", highlightPre)
>
> .setParam("hl.simple.post", highlightPost).setParam("hl.fl",
> highlightFieldStr.toString())
>
> .setParam("hl.requireFieldMatch", "true").setParam("hl.snippets",
>
> "10").setParam("rows", rows)
>
> .setParam("start", start);
>
> The value of hl.fl we have for text_general searches is "_text_" but
> highlighted values always return empty for this query in the query response
> when calling solr server from CloudSolrClient client. Is there something I
> have overlooked in the conversion from 4.7 to 7.3? The query results
> themselves are good, its just the highlight details are missing. Maybe in
> some solr configuration highlighting still is looking for "text"?
>
> Any ideas appreciated. Thanks!
>
>
>
>
> --
> Sent from: http://lucene.472066.n3.nabble.com/Solr-User-f472068.html

Mime
View raw message