lucene-solr-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Alexandre Rafalovitch <arafa...@gmail.com>
Subject Re: sample_techproducts tutorial (8.1 guide) has wrong collectioname?
Date Thu, 27 Jun 2019 13:44:21 GMT
Actually, the tutorial does say "Here’s the first place where we’ll
deviate from the default options....." and the result name should be
techproducts.

It is the image that is no longer correct and needs to be updated. And
perhaps the text should be made clearer.

A pull request with updated image (and matching JIRA) would be most
welcome. As would any comments on the tutorial sequence in general, as
we haven't touched it for quite a while. In fact, if somebody wanted
to flash out the whole tutorial sequence to be more in line with the
recent Solr features.....

Regards,
   Alex.

On Thu, 27 Jun 2019 at 07:42, Thomas Egense <thomas.egense@gmail.com> wrote:
>
> Solr 8.1 tutorial:
> https://lucene.apache.org/solr/guide/8_1/solr-tutorial.html
>
> Following the guide to where you have created the collection and checking
> the
> admin page, you get the same picture as shown in
> "Figure 1. SolrCloud Diagram"
> (collectionname = gettingstarted) <---
>
> Next step is indexing the tech-products samples:
> solr-8.1.0:$ bin/post -c techproducts example/exampledocs/*
>
> But this fails, since the collectionname is "gettingstarted"
>
> Instead you have to index with
> bin/post -c gettingstarted example/exampledocs/*
>
> In earlier tutorials the collection name  was indeed "techproducts", so it
> is
> the collection name that has changed.
>
> It is just me doing something wrong? It is hard to believe a such obvious
> error
> has not been corrected yet? It seems the 7.1 tutorial has the same error.
>
> /Thomas Egense

Mime
View raw message