Hi Luis, should we create a ticket to update the version of Alfresco we test the connector with?  Or anything else about how we build the connector?

Karl

On Fri, Oct 6, 2017 at 7:49 AM, Luis Cabaceira <cabaceira@gmail.com> wrote:
Have you filled in the username and password for Alfresco ? From the stacktrace you are showing its apparently missing the username. I've just tested this with Alfresco 5.2 and Manifold 2.8.1 and it works ok for me.

On 6 October 2017 at 09:00, Aurélien MAZOYER <aurelien.mazoyer@francelabs.com> wrote:

Hi,

 

Thank you for your advice. I am now able to compile the project with the following command:

mvn clean install -Dmaven.test.skip=true 

and the following pom.xml

    <properties>

        <alfresco.version>5.2.f</alfresco.version>

        <!--<alfresco.enterprise.version>5.0.2</alfresco.enterprise.version>-->

        <h2-support.version>5.0</h2-support.version>

    </properties>

I copied the fresh compiled alfresco-indexer-client.jar to the connector-lib folder of manifoldcf (version 2.7.1) and deployed the amp on Alfresco.

 

I tried to configure a repository connection in mcf with the following configuration:

 

Protocol:

http

Host name:

host

Port:

8080

Context:

/alfresco/service

Store protocol:

workspace

Store ID:

SpacesStore

User name:

user

Password:

********

 

 

and I get the exception:

 

ERROR 2017-10-05 18:06:11,518 (qtp1297502382-371) - Json response is missing username.

com.github.maoo.indexer.client.AlfrescoParseException: Json response is missing username.

        at com.github.maoo.indexer.client.WebScriptsAlfrescoClient.getUsername(WebScriptsAlfrescoClient.java:315)

        at com.github.maoo.indexer.client.WebScriptsAlfrescoClient.getUser(WebScriptsAlfrescoClient.java:308)

        at com.github.maoo.indexer.client.WebScriptsAlfrescoClient.userFromHttpEntity(WebScriptsAlfrescoClient.java:299)

        at com.github.maoo.indexer.client.WebScriptsAlfrescoClient.fetchUserAuthorities(WebScriptsAlfrescoClient.java:362)

        at org.apache.manifoldcf.crawler.connectors.alfrescowebscript.AlfrescoConnector.check(AlfrescoConnector.java:133)

        at org.apache.jsp.viewconnection_jsp._jspService(viewconnection_jsp.java:249)

        at org.apache.jasper.runtime.HttpJspBase.service(HttpJspBase.java:70)

        at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:790)

        at org.apache.jasper.servlet.JspServletWrapper.service(JspServletWrapper.java:388)

        at org.apache.jasper.servlet.JspServlet.serviceJspFile(JspServlet.java:313)

        at org.apache.jasper.servlet.JspServlet.service(JspServlet.java:260)

        at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:790)

        at org.eclipse.jetty.servlet.ServletHolder.handle(ServletHolder.java:769)

        at org.eclipse.jetty.servlet.ServletHandler.doHandle(ServletHandler.java:585)

        at org.eclipse.jetty.server.handler.ScopedHandler.handle(ScopedHandler.java:143)

        at org.eclipse.jetty.security.SecurityHandler.handle(SecurityHandler.java:595)

        at org.eclipse.jetty.server.session.SessionHandler.doHandle(SessionHandler.java:223)

        at org.eclipse.jetty.server.handler.ContextHandler.doHandle(ContextHandler.java:1125)

        at org.eclipse.jetty.servlet.ServletHandler.doScope(ServletHandler.java:515)

 

Any idea what is going on?

 

Regards,

 

Aurélien

 

 

De : Luis Cabaceira [mailto:cabaceira@gmail.com]
Envoyé : mercredi 4 octobre 2017 12:23
À : user@manifoldcf.apache.org


Objet : Re: Alfresco webscript connection problem

 

Hi, enterprise artifacts from Alfresco (assuming you have an account on Alfresco nexus) normally do not end in letters. 

 

So for example, for enterprise 5.2.1.1 <alfresco.enterprise.version>5.2.1.1</alfresco.enterprise.version>

 

The best way to check is to login to nexus.alfresco.com and search for the version you want.

 

<dependency>

  <groupId>org.alfresco</groupId>

  <artifactId>alfresco-enterprise</artifactId>

  <version>5.2.1.1</version>

  <type>war</type>

</dependency>

 

 

 

On 4 October 2017 at 10:34, Aurélien MAZOYER <aurelien.mazoyer@francelabs.com> wrote:

Hi All,

 

I am not sure that my last email has been correctly delivered to the ML.

Can you please tell me if my modification to the pom.xml is correct?


Thank you

 

Regards,

 

Aurélien

 

De : Aurélien MAZOYER [mailto:aurelien.mazoyer@francelabs.com]
Envoyé : mardi 12 septembre 2017 15:23
À : 'user@manifoldcf.apache.org' <user@manifoldcf.apache.org>
Cc : 'Luis Cabaceira' <luis.cabaceira@alfresco.com>; 'Rafa Haro' <rharo@apache.org>
Objet : RE: Alfresco webscript connection problem

 

Hi all,

 

Thank you for your answer and sorry for my late reply.

 

@Maurizio : When I first tested it, I forgot to modify the pom.xml.

Then, I wanted to compile it again with the correct version and set the following properties:

    <properties>

        <!--<alfresco.version>5.2.f</alfresco.version>-->

        <alfresco.enterprise.version>5.2.f</alfresco.enterprise.version>

        <h2-support.version>5.0</h2-support.version>

    </properties>

before running a “mvn clean install”. However, I can see that the alfresco-core 5.0.d jar is still used during the compilation phrase.

 

Did I do something wrong?


Thank you.

 

Aurélien

 

De : Luis Cabaceira [mailto:cabaceira@gmail.com]
Envoyé : mardi 22 août 2017 13:21
À : user@manifoldcf.apache.org
Cc : Luis Cabaceira <luis.cabaceira@alfresco.com>; Rafa Haro <rharo@apache.org>
Objet : Re: Alfresco webscript connection problem

 

Hi, i'm currently onsite with customer but i can take a look and try to reproduce the issue next week.

 

Luis

 

On 22 August 2017 at 12:12, Maurizio Pillitu <maoo@apache.org> wrote:

Hi Aurélien,

 

also adding Luis Cabaceira (from Alfresco Consultancy team) that can probably help and try to reproduce the issue.

 

I haven't tested the connector yet against 5.2.0 Community, I'll give it a try and see if I can reproduce the issue.

 

In the meantime, can you please confirm that you followed the steps described in https://github.com/Alfresco/alfresco-indexer/blob/master/MANIFOLD.md ? Note that instructions are based on Manifold 2.2 , Solr 4.9.1 and Alfresco 5.1.x, you'd need to tweak those values to use the versions of choice.

 

Thanks,

  mao

 

On Tue, Aug 22, 2017 at 12:43 PM Karl Wright <daddywri@gmail.com> wrote:

Hi Maurizio and Rafa, do you have any response?

 

Karl

 

 

On Wed, Aug 9, 2017 at 1:24 PM, Karl Wright <daddywri@gmail.com> wrote:

It might be the case.  I'm cc'ing the resident Alfresco experts about this now.

 

Karl

 

 

On Wed, Aug 9, 2017 at 1:17 PM, Aurélien MAZOYER <aurelien.mazoyer@francelabs.com> wrote:

Hi community,

 

I want to crawl data from an Alfresco Community v.5.2.0 with the Alfresco Webscript connector of ManifoldCF 2.7.1.

I installed the AMP as explained in https://github.com/Alfresco/alfresco-indexer

When I try to set up a repository connection to my Alfresco server, I get the exception:

 

ERROR 2017-08-09 19:01:27,071 (qtp790722099-425) - Json response is missing username.

com.github.maoo.indexer.client.AlfrescoParseException: Json response is missing username.

               at com.github.maoo.indexer.client.WebScriptsAlfrescoClient.getUsername(WebScriptsAlfrescoClient.java:305)

               at com.github.maoo.indexer.client.WebScriptsAlfrescoClient.getUser(WebScriptsAlfrescoClient.java:298)

               at com.github.maoo.indexer.client.WebScriptsAlfrescoClient.userFromHttpEntity(WebScriptsAlfrescoClient.java:289)

               at com.github.maoo.indexer.client.WebScriptsAlfrescoClient.fetchUserAuthorities(WebScriptsAlfrescoClient.java:352)

 

I read in the MCF documentation that the connector was tested with Alfresco 5.0.d.

Do you think the connector is not compliant with Alfresco 5.2 and that is why I encounter this exception?

 

Thank you,

 

Aurélien

 

 

--

Maurizio Pillitu



 

--

Luis Cabaceira



 

--

Luis Cabaceira




--
Luis Cabaceira