maven-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Benjamin Bentmann (JIRA)" <j...@codehaus.org>
Subject [jira] Commented: (SUREFIRE-351) maven-surefire-plugin's <skip/> parameter isn't getting set correctly
Date Tue, 16 Oct 2007 11:29:52 GMT

    [ http://jira.codehaus.org/browse/SUREFIRE-351?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel#action_110048
] 

Benjamin Bentmann commented on SUREFIRE-351:
--------------------------------------------

This seems more like a general configuration problem: You are using two <plugin> elements
to configure the Surefire plugin and Maven obviously does some strange merge of them. For
the moment, try this which seems to do the job:{code:xml}<!-- FIXME: delete this duplication
configuration
<plugin>
	<groupId>org.apache.maven.plugins</groupId>
	<artifactId>maven-surefire-plugin</artifactId>
	<version>2.3</version>
	<configuration>
		<skip>true</skip>
	</configuration>
</plugin>
-->
<plugin>
	<groupId>org.apache.maven.plugins</groupId>
	<artifactId>maven-surefire-plugin</artifactId>
	<version>2.3</version>
	<configuration>
		<skip>false</skip>
	</configuration>
	<executions>
		<execution>
			<id>it</id>
			<phase>integration-test</phase>
			<goals>
				<goal>test</goal>
			</goals>
			<configuration>
				<skip>false</skip>
			</configuration>
		</execution>
	</executions>
</plugin>
{code}

> maven-surefire-plugin's <skip/> parameter isn't getting set correctly
> ---------------------------------------------------------------------
>
>                 Key: SUREFIRE-351
>                 URL: http://jira.codehaus.org/browse/SUREFIRE-351
>             Project: Maven Surefire
>          Issue Type: Bug
>          Components: plugin
>    Affects Versions: 2.3
>         Environment: Maven version: 2.0.7
> Java version: 1.5.0_10
> OS name: "linux" version: "2.6.18-4-686" arch: "i386"
>            Reporter: Tom Cort
>             Fix For: 2.3.1
>
>         Attachments: output.txt
>
>
> I'm trying to get maven-surefire-plugin to skip the unit tests during the 'test' phase
and run them during the 'integration-test' phase. I was successful in getting the plugin to
skip tests during the 'test' phase and to execute during the 'integration-test' phase, but
even if I set skip to false the tests are still skipped during the 'integration-test' phase.
Here is the relevant part of my pom.xml:
>       <plugin>
>         <groupId>org.apache.maven.plugins</groupId>
>         <artifactId>maven-surefire-plugin</artifactId>
>         <version>2.3</version>
>         <configuration>
>           <skip>true</skip>
>         </configuration>
>       </plugin>
>       <plugin>
>         <groupId>org.apache.maven.plugins</groupId>
>         <artifactId>maven-surefire-plugin</artifactId>
>         <version>2.3</version>
>         <configuration>
>           <skip>false</skip>
>         </configuration>
>         <executions>
>           <execution>
>             <id>it</id>
>             <phase>integration-test</phase>
>             <goals>
>               <goal>test</goal>
>             </goals>
>             <configuration>
>               <skip>false</skip>
>             </configuration>
>           </execution>
>         </executions>
>       </plugin>
> I'm attaching the full output of "mvn -e -X clean install" You'll notice that even though
the 'it' execution has skip set to false in pom.xml, it says
> [DEBUG]   (f) skip = true
> and
> [INFO] [surefire:test {execution: it}]
> [INFO] Tests are skipped.

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
If you think it was sent incorrectly contact one of the administrators: http://jira.codehaus.org/secure/Administrators.jspa
-
For more information on JIRA, see: http://www.atlassian.com/software/jira

        

Mime
View raw message