maven-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Olivier THIERRY (JIRA)" <j...@codehaus.org>
Subject [jira] Created: (MNG-3593) Maven tries to download artifacts while it runs in offline mode
Date Fri, 23 May 2008 09:05:21 GMT
Maven tries to download artifacts while it runs in offline mode
---------------------------------------------------------------

                 Key: MNG-3593
                 URL: http://jira.codehaus.org/browse/MNG-3593
             Project: Maven 2
          Issue Type: Bug
          Components: Dependencies
    Affects Versions: 2.0.8
         Environment: Maven 2.0.8, Windows XP, Artifactory
            Reporter: Olivier THIERRY
            Priority: Critical


I encounter a problem that has been filed before (http://jira.codehaus.org/browse/MNG-2433),
then closed but actually I think it is not solved yet !

I run maven with -o option. All artifacts are in my local repository (I am totally sure about
this !) so there should have been no downloads ... but Maven tries to download artifacts and
I can't understand why.

I have the following error message :

{quote}[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[ERROR] BUILD ERROR
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Failed to resolve artifact.

Missing:
----------
1) org.andromda.profiles.uml14:andromda-profile-service:xml.zip:3.3-SNAPSHOT

Try downloading the file manually from the project website.

Then, install it using the command:
mvn install:install-file -DgroupId=org.andromda.profiles.uml14 -DartifactId=andromda-profile-service
-Dversion=3.3-SNAPSHOT -Dpackaging=xml.zip -Dfile=/path/to/file

Alternatively, if you host your own repository you can deploy the file there:
mvn deploy:deploy-file -DgroupId=org.andromda.profiles.uml14 -DartifactId=andromda-profile-service
-Dversion=3.3-SNAPSHOT -Dpackaging=xml.zip -Dfile=/path/to/file -Durl=[url] -DrepositoryId=[id]

Path to dependency:
1) fr.xxx.t4:t4-core-mda:pom:1.0-SNAPSHOT
2) org.andromda.cartridges:andromda-ejb3-cartridge:jar:1.0-SNAPSHOT
3) org.andromda.profiles.uml14:andromda-profile:xml.zip:3.3-SNAPSHOT
4) org.andromda.profiles.uml14:andromda-profile-service:xml.zip:3.3-SNAPSHOT

----------
1 required artifact is missing.

for artifact:
fr.xxx.t4:t4-core-mda:pom:1.0-SNAPSHOT

from the specified remote repositories:
central (http://10.11.4.108:8080/artifactory/repo),
andromda (http://10.11.4.108:8080/artifactory/repo),
snapshots (http://10.11.4.108:8080/artifactory/repo)

NOTE: Maven is executing in offline mode. Any artifacts not already in your local
repository will be inaccessible.{quote}

To help to reproduce the problem, note I use artifactory as a repository. I have the following
config in pom.xml :

{code:xml}<repositories>
<repository>
<id>andromda</id>
<url>http://10.11.4.108:8080/artifactory/repo</url>
<snapshots>
<enabled>true</enabled>
<updatePolicy>daily</updatePolicy>
</snapshots>
</repository>
<repository>
<id>central</id>
<url>http://10.11.4.108:8080/artifactory/repo</url>
<snapshots>
<enabled>false</enabled>
</snapshots>
</repository>
<repository>
<id>snapshots</id>
<url>http://10.11.4.108:8080/artifactory/repo</url>
<releases>
<enabled>true</enabled>
<updatePolicy>daily</updatePolicy>
</releases>
</repository>
</repositories>
<pluginRepositories>
<pluginRepository>
<id>andromda</id>
<url>http://10.11.4.108:8080/artifactory/repo</url>
<snapshots>
<enabled>false</enabled>
</snapshots>
</pluginRepository>
<pluginRepository>
<id>central</id>
<url>http://10.11.4.108:8080/artifactory/repo</url>
<snapshots>
<enabled>false</enabled>
</snapshots>
</pluginRepository>
<pluginRepository>
<id>snapshots</id>
<url>http://10.11.4.108:8080/artifactory/repo</url>
<releases>
<enabled>false</enabled>
</releases>
</pluginRepository>
</pluginRepositories>{code}

I tried with updatePolicy as "weekly" or "never" but it changed nothing.

I also have the following mirrors in maven settings.xml, but removing them changed nothing
:

{code:xml}<mirror>
<id>andromda</id>
<mirrorOf>andromda</mirrorOf>
<name>AndroMDA Repository</name>
<url>http://10.11.4.108:8080/artifactory/repo</url>
</mirror>

<mirror>
<id>apache-incubator</id>
<mirrorOf>apache-incubator</mirrorOf>
<name>Apache Incubator Repository</name>
<url>http://10.11.4.108:8080/artifactory/repo</url>
</mirror>{code}

I really think there is a bug somewhere, as we run maven with -o option, it should not try
to download artifacts. Maybe a problem with transitive dependencies ? Or a problem with snapshots
?

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
If you think it was sent incorrectly contact one of the administrators: http://jira.codehaus.org/secure/Administrators.jspa
-
For more information on JIRA, see: http://www.atlassian.com/software/jira

        

Mime
View raw message