maven-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Jeff Benton (JIRA)" <j...@codehaus.org>
Subject [jira] Commented: (MSITE-567) nullpointer during site-deploy when your settings configuration is empty
Date Wed, 16 Mar 2011 18:39:22 GMT

    [ http://jira.codehaus.org/browse/MSITE-567?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=260433#action_260433
] 

Jeff Benton commented on MSITE-567:
-----------------------------------

<settings>
  <mirrors>
    <mirror>
      <id>source.nexus.public.mirror</id>
      <mirrorOf>*,!source.nexus.public.snapshots,!source.nexus.public.snapshots.plugin</mirrorOf>
      <url>http://source/nexus/content/groups/public</url>
    </mirror>
    <mirror>
      <id>source.nexus.public.snapshots.mirror</id>
      <mirrorOf>source.nexus.public.snapshots</mirrorOf>
      <url>http://source/nexus/content/groups/public-snapshots</url>
    </mirror>
    <mirror>
      <id>source.nexus.public.snapshots.plugin.mirror</id>
      <mirrorOf>source.nexus.public.snapshots.plugin</mirrorOf>
      <url>http://source/nexus/content/groups/public-snapshots</url>
    </mirror>
  </mirrors>
   <servers>
        <server>
                <id>server</id>
                <username>myuser</username>
                <password>mypass</password>
              <filePermissions>664</filePermissions>
              <directoryPermissions>775</directoryPermissions>
              <configuration></configuration>
    </server>
  </servers>
  <profiles>
   <profile>
      <id>version-title</id>
      <activation>
         <activeByDefault>true</activeByDefault>
      </activation>
   </profile>
  </profiles>

</settings>


> nullpointer during site-deploy when your settings configuration is empty
> ------------------------------------------------------------------------
>
>                 Key: MSITE-567
>                 URL: http://jira.codehaus.org/browse/MSITE-567
>             Project: Maven 2.x and 3.x Site Plugin
>          Issue Type: Bug
>          Components: site:deploy
>    Affects Versions: 3.0-beta-3
>         Environment: Apache Maven 3.0.3 (r1075438; 2011-02-28 11:31:09-0600)
> Maven home: /usr/share/maven3/apache-maven-3.0.3
> Java version: 1.6.0_24, vendor: Sun Microsystems Inc.
> Java home: /usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.24/jre
> Default locale: en_US, platform encoding: UTF-8
> OS name: "linux", version: "2.6.32-28-generic", arch: "amd64", family: "unix"
>            Reporter: Jeff Benton
>
> My site deploy failed with a null pointer exception.
> [INFO] --- maven-site-plugin:3.0-beta-3:deploy (default-deploy) @ xxx ---
> [DEBUG] Configuring mojo org.apache.maven.plugins:maven-site-plugin:3.0-beta-3:deploy
from plugin realm ClassRealm[plugin>org.apache.maven.plugins:maven-site-plugin:3.0-beta-3,
parent: sun.misc.Launcher$AppClassLoader@6d6f0472]
> [DEBUG] Configuring mojo 'org.apache.maven.plugins:maven-site-plugin:3.0-beta-3:deploy'
with basic configurator -->
> [DEBUG]   (f) chmod = true
> [DEBUG]   (f) chmodMode = g+w,a+rX
> [DEBUG]   (f) chmodOptions = -Rf
> [DEBUG]   (f) inputDirectory = xxx
> [DEBUG]   (f) mavenSession = org.apache.maven.execution.MavenSession@76f1fad1
> [DEBUG]   (f) project = MavenProject: xxx:xxx:1.7.3-SNAPSHOT @ xxx/pom.xml
> [DEBUG]   (f) settings = org.apache.maven.execution.SettingsAdapter@6d1576d7
> [DEBUG] -- end configuration --
> [DEBUG] The site will be deployed to url 'scp://<server>/<path>' with id
'<id>'
> [DEBUG] repository protocol scp
> [DEBUG] getProxy 'protocol' : scp
> [DEBUG] getProxy 'protocol' : scp no ProxyInfo found
> [DEBUG] found proxyInfo null
> [DEBUG] authenticationInfo with id '<id>' : <username>
> [DEBUG]  configureWagon 
> [DEBUG] configureWagon server hope
> [INFO] ------------------------------------------------------------------------
> [INFO] BUILD FAILURE
> [INFO] ------------------------------------------------------------------------
> [INFO] Total time: 6.455s
> [INFO] Finished at: Wed Mar 16 11:03:25 CDT 2011
> [INFO] Final Memory: 14M/198M
> [INFO] ------------------------------------------------------------------------
> [ERROR] Failed to execute goal org.apache.maven.plugins:maven-site-plugin:3.0-beta-3:deploy
(default-deploy) on project xxx: Execution default-deploy of goal org.apache.maven.plugins:maven-site-plugin:3.0-beta-3:deploy
failed. NullPointerException -> [Help 1]
> org.apache.maven.lifecycle.LifecycleExecutionException: Failed to execute goal org.apache.maven.plugins:maven-site-plugin:3.0-beta-3:deploy
(default-deploy) on project xxx: Execution default-deploy of goal org.apache.maven.plugins:maven-site-plugin:3.0-beta-3:deploy
failed.
> 	at org.apache.maven.lifecycle.internal.MojoExecutor.execute(MojoExecutor.java:225)
> 	at org.apache.maven.lifecycle.internal.MojoExecutor.execute(MojoExecutor.java:153)
> 	at org.apache.maven.lifecycle.internal.MojoExecutor.execute(MojoExecutor.java:145)
> 	at org.apache.maven.lifecycle.internal.LifecycleModuleBuilder.buildProject(LifecycleModuleBuilder.java:84)
> 	at org.apache.maven.lifecycle.internal.LifecycleModuleBuilder.buildProject(LifecycleModuleBuilder.java:59)
> 	at org.apache.maven.lifecycle.internal.LifecycleStarter.singleThreadedBuild(LifecycleStarter.java:183)
> 	at org.apache.maven.lifecycle.internal.LifecycleStarter.execute(LifecycleStarter.java:161)
> 	at org.apache.maven.DefaultMaven.doExecute(DefaultMaven.java:319)
> 	at org.apache.maven.DefaultMaven.execute(DefaultMaven.java:156)
> 	at org.apache.maven.cli.MavenCli.execute(MavenCli.java:537)
> 	at org.apache.maven.cli.MavenCli.doMain(MavenCli.java:196)
> 	at org.apache.maven.cli.MavenCli.main(MavenCli.java:141)
> 	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
> 	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39)
> 	at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)
> 	at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)
> 	at org.codehaus.plexus.classworlds.launcher.Launcher.launchEnhanced(Launcher.java:290)
> 	at org.codehaus.plexus.classworlds.launcher.Launcher.launch(Launcher.java:230)
> 	at org.codehaus.plexus.classworlds.launcher.Launcher.mainWithExitCode(Launcher.java:409)
> 	at org.codehaus.plexus.classworlds.launcher.Launcher.main(Launcher.java:352)
> Caused by: org.apache.maven.plugin.PluginExecutionException: Execution default-deploy
of goal org.apache.maven.plugins:maven-site-plugin:3.0-beta-3:deploy failed.
> 	at org.apache.maven.plugin.DefaultBuildPluginManager.executeMojo(DefaultBuildPluginManager.java:110)
> 	at org.apache.maven.lifecycle.internal.MojoExecutor.execute(MojoExecutor.java:209)
> 	... 19 more
> Caused by: java.lang.NullPointerException
> 	at org.apache.maven.plugins.site.SiteDeployMojo.configureWagon(SiteDeployMojo.java:474)
> 	at org.apache.maven.plugins.site.SiteDeployMojo.execute(SiteDeployMojo.java:216)
> 	at org.apache.maven.plugin.DefaultBuildPluginManager.executeMojo(DefaultBuildPluginManager.java:101)
> 	... 20 more
> [ERROR] 
> [ERROR] 
> [ERROR] For more information about the errors and possible solutions, please read the
following articles:
> [ERROR] [Help 1] http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/PluginExecutionException
> I resolved the problem by removing <configuration></configuration> from my
settings.xml

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
If you think it was sent incorrectly contact one of the administrators: http://jira.codehaus.org/secure/Administrators.jspa
-
For more information on JIRA, see: http://www.atlassian.com/software/jira

        

Mime
View raw message