maven-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Hervé Boutemy (JIRA) <j...@apache.org>
Subject [jira] [Comment Edited] (MNG-6205) Non-ascii chars in name element are displayed as question marks in Win CLI output (regression)
Date Thu, 11 May 2017 22:30:04 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/MNG-6205?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=16007305#comment-16007305
] 

Hervé Boutemy edited comment on MNG-6205 at 5/11/17 10:29 PM:
--------------------------------------------------------------

yes, I didn't have time to work on the big change to Jansi to avoid requiring to guess which
encoding to use.
Honestly, the issue has to be tested and tracked at Jansi level, not Maven: I just proposed
a new PR https://github.com/fusesource/jansi/pull/88 in Jansi to have a basic test inside
Jansi to check how it behaves in any condition.
>From my first tests, Windows cmd.exe encoding is really strange, even without Jansi...
With that Jansi alone test, everybody should be able to test Jansi and provide better algorithms:
for the moment, Jansi 1.16 seems to be better than 1.13 when used on Oracle JDK, which is
the most common case. With IBM JDK, people will need to test and propose improvements to Jansi


was (Author: hboutemy):
yes, I didn't have time to work on the big change to Jansi to avoid requiring to guess which
encoding to use.
Honestly, the issue has to be tested and tracked at Jansi level, not Maven: I just proposed
a new PR in Jansi to have a basic test inside Jansi to check how it behaves in any condition.
>From my first tests, Windows cmd.exe encoding is really strange, even without Jansi...
With that Jansi alone test, everybody should be able to test Jansi and provide better algorithms:
for the moment, Jansi 1.16 seems to be better than 1.13 when used on Oracle JDK, which is
the most common case. With IBM JDK, people will need to test and propose improvements to Jansi

> Non-ascii chars in name element are displayed as question marks in Win CLI output (regression)
> ----------------------------------------------------------------------------------------------
>
>                 Key: MNG-6205
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/MNG-6205
>             Project: Maven
>          Issue Type: Bug
>          Components: Logging
>    Affects Versions: 3.5.0
>         Environment: Windows 7, IBM JDK 7.1, Maven 3.5.0 (ff8f5e7444045639af65f6095c62210b5713f426)
>            Reporter: Anders Hammar
>            Assignee: Hervé Boutemy
>             Fix For: 3.5.1
>
>         Attachments: jansi-1.16-SNAPSHOT.jar, pom.xml
>
>
> If non-ascii characters (such as Swedish chars å, ä, ö) are used in the pom name element,
they are displayed as question mark ('?') in the CLI output when building on Windows. This
can been seen e.g. in the Reactor Summary in the end.
> See attached pom for an example.
> This was not an issue in Maven 3.3.9.



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.3.15#6346)

Mime
View raw message